Bouwkundige keuring Wesepe

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Wesepe uitvoeren is dan zeer verstandig. Middels deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je een beeld van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Op die manier sta je sterker in prijsonderhandelingen. Via bouwkeuringexpert.nl lees je meer uitgebreide info over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en bekijk je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Wesepe.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Wesepe onderzoek de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals de staat van de fundering en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Door deze inspectie krijg je een idee van de de huidige staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €305 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wesepe inplannen

Wil je snel meer info over de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. De inspecteur bekijkt o.a. de groepenkasten en of er sprake is van vocht in de woning. Ook krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die langskomt om deze keuring te doen. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig specialist, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Wesepe.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Overweeg dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting van de staat en gebreken. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of de energieprestaties? Regel ook direct een complete taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons informatieplatform kan je ook veel informatie vinden over Veelgestelde vragen.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Wesepe

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te starten heb je een deskundige nodig die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit meerdere architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Wesepe (en de regio).

 2. De technische keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of wellicht een makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De inspecteur doorzoekt alles maar verplaatst niets en hakt niks open. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de huisbeoordeling krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie vind je een overzicht van de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Bijgevoegd vind je in het rapport een schatting van de onkosten om het object te herstellen en/of renoveren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €310 en €390. De totaalprijs hangt af van diverse onderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de oplevertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In de bijgaande tabel delen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Wesepe.

WoonobjectAantal m2Gemiddelde prijzen
Appartement81 m2275 – €330
Tussenwoning121 m2€340 – €375
Hoekpand130 m2€400 – €435
Geschakelde woning167 m2€470 – €490
Villa194 m2€520 – €540
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijzen, de levertijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wesepe die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Olst, Nieuw Heeten, Heeten, Broekland en Mariënheem.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wesepe-8124

Pluspunten van de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Wesepe analyseert een neutrale ingenieur het verblijf. Niet zo gek, zo ontvang je betrouwbare details over wat de huidige staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Met behulp van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een pand die binnenkort op de markt komt. Op deze manier geef je de andere partij inzicht in de gebreken van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningverkoper heb je de taak om de mogelijke koper goed in te lichten overonderhoudstoestand van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door middel van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet precies hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €125 en €215.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. De deskundige geeft ook een indicatie van de noodzakelijke investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel laat je meestal uitvoeren in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verborgen gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Dikwijls worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Wesepe). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwkundig specialist uit de gemeente Olst-Wijhe loop je door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de gebreken van de woning. Mogelijke problemen worden direct benoemd. De ingenieur weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelheid.

Plaats een reactie