Bouwkundige keuring Braamt

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Braamt inplannen is zeker iets om te overwegen. Daarmee krijg je een beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je duidelijkheid over de kosten om het object in goede staat te brengen. Op basis daarvan sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op Bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij actuele info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de prijzen en doorzoek je een schema met bouwkundig adviseurs in Braamt.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Braamt benadert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de staat van de dakbedekking en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je per onderdeel een uitgebreide documentatie incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op die manier zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de onderhoudsstatus van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €320 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Braamt inplannen

Direct inzicht in de algehele staat van jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Via deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het voegwerk en en of er asbest aanwezig is. Hiermee krijg je een overzicht van welke kosten er bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Eveneens krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Braamt.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Laat je informeren over een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur een mondeling verslag over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Kies dan ook voor een taxatierapport en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons platform kan je ook veel uitleg vinden over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Braamt

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te beginnen neem je contact op met een expert die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er zijn uiteenlopende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Braamt en omgeving.

 2. De technische keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of wellicht een makelaar loop je hele woning door. De inspecteur bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niks en richt dus nooit schade aan. De inspecteur gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afronding van het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Aan de hand van de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In het verslag tref je een samenvatting van de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Daarbij vind je hier een kostenberekening om het woonhuis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €295 en €455. De totale prijs is gebaseerd op allerlei onderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Overweeg factoren zoals de oplevertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In het bijgaande overzicht vind je overzichtelijk de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Braamt.

Type huis WoonoppervlakGeschatte prijs
Appartementje95 m2295 – €325
Tussenwoning125 m2€335 – €370
Hoekwoning138 m2€400 – €450
2-onder-1 kap151 m2€450 – €505
Landhuis196 m2€525 – €540
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kosten, wachttijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de tabel hieronder vind je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Braamt die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Vethuizen, Azewijn, Lengel, s-Heerenberg en Stokkum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-braamt-7047

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een mooie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Braamt controleert een onpartijdige expert het woonobject. Niet zo gek, want zo weet je precies wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een inspectie van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat jij wil verhuren. Middels dit rapport geef je de kopende partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de koper goed te informeren aangaande de staat van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Middels een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €115 en €205.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland is relevant in situaties wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. Aan de hand van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Tevens worden de resultaten van het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Braamt). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Montferland wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. De specialist geeft ook een schatting van de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie