Bouwkundige keuring Kekerdom

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Kekerdom regelen is dan zeker aan te raden. Door deze keuring krijg je een goed beeld van de huidige staat van het huis en krijg je meer inzicht in de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op basis daarvan creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze pagina verzamelen wij uitgebreide informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en verstrekken we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Kekerdom.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Kekerdom analyseert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals onder andere de kozijnen en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport tref je alles wat je moet weten over de staat van de woning met hierbij een kostenberekening.
 • Zo krijg je meer helderheid over de gesteldheid van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €275 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kekerdom uitvoeren

Behoefte aan duidelijkheid over de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt gekeken naar o.a. het stucwerk en en of er lekkages zijn. Daarbij achterhaal je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. Tevens krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij beslist zelf welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt denken aan een bouwkundig expert, een architect, een bouwpartij of taxateur in Kekerdom.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Ga dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Tijdens het onderzoek van het gebouw geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting van de staat en gebreken. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Regel ook direct een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige toelichtingen over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Kekerdom

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je contact zoeken met een expert die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit een aantal architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Kekerdom (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper en/of de verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De inspecteur bekijkt alles maar verplaatst geen inboedel en hakt niks open. De inspecteur kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na de wooninspectie beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de wooninspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Hierin tref je een samenvatting van de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Daarnaast bekijk je hier een kostenberekening om de woning in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2023 schommelen tussen de €295 en €380. Het prijskaartje bestaat uit verschillende punten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Bekijk vooral goed hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In het onderstaand overzicht bieden wij de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Kekerdom.

Type woningNetto woonoppervlakteGeschatte prijs
Appartement92 m2275 – €330
Rijwoning111 m2€340 – €385
Kopwoning150 m2€425 – €435
Geschakelde woning153 m2€470 – €500
Herenhuis185 m2€515 – €540
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Aspecten die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de prijsverwachting, de snelheid, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema bekijk je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Kekerdom die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Leuth, Erlecom, Ooij, Persingen en Ubbergen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kekerdom-6579

Waarom een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Via een aankoopkeuring in Kekerdom analyseert een onpartijdige partij het woonobject. Een uitkomst, zo krijg je goed inzicht in wat de toestand van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een pand dat je wilt verkopen. Middels dit rapport verschaf je potentiële kopers inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningeigenaar is het verplicht om de nieuwe eigenaar gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwinspecteur bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €100 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. Het rapport beschrijft de kosten die gemaakt moeten worden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
De bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld in situaties wanneer je actief bent op de woningmarkt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). In veel gevallen worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Kekerdom). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Berg en Dal loop je hele woning door. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Eventuele gebreken komen meteen aan het licht. De specialist kent ongeveer de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie