Bouwkundige keuring Midden-Delfland

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Midden-Delfland laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Hiermee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de staat van de woning en krijg je meer inzicht in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Met deze informatie creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op ons woonplatform bekijk je alle benodigde info over de verschillende keuringen die er zijn, de kosten en check je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Midden-Delfland.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Midden-Delfland onderzoek de woning grondig op vele punten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals onder andere de staat van ramen, deuren en kozijnen en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse krijg je een beeld van de de status van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €270 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Midden-Delfland laten uitvoeren

Op korte termijn een analyse van de bouwtechnische staat van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Door deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. De inspecteur bekijkt o.a. het stucwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Dan achterhaal je wat de financiële consequenties zijn om de verschillende problemen op te lossen. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die het woonobject gaat inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Onder andere een bouwinspecteur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Midden-Delfland.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Laat je informeren over een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op deze website vind je ook meer gegevens over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Midden-Delfland

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste heb je een expert nodig die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Midden-Delfland (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De expert onderzoekt alles maar verplaatst geen meubels en richt dus nooit schade aan. De specialist neemt altijd spullen mee zoals een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  In aansluiting op het woningonderzoek vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van de huis-analyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit stuk vind je een overzicht van de observaties en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd staat in het document een kostenberekening om het gebouw in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €330 en €375. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op verschillendeonderdelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Let vooral op hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel vind je samengevat de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Midden-Delfland.

Soort huisOppervlakteGemiddelde prijzen
Studio91 m2290 – €310
Tussenwoning107 m2€345 – €380
Hoekwoning127 m2€415 – €430
Geschakelde woning174 m2€470 – €495
Vrijstaand191 m2€505 – €540
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vraag prijzen op bij professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: de prijsindicatie, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel bieden wij gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Midden-Delfland die wellicht hulp kunnen bieden bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Delft, Den Haag, Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Bodegraven-Reeuwijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-midden-delfland-2636

Pluspunten van de aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Dankzij een aankoopkeuring in Midden-Delfland controleert een onafhankelijk specialist het verblijf. Een uitkomst, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een inspectie van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Hiermee geef je de aspirant koper informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis is het verplicht om de mogelijke koper goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Het bouwkundig adviesbureau controleert alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €115 en €245.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek betekent een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Daarbij geeft het inzicht in de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland laat je meestal uitvoeren wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verborgen gebreken. Met deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Vaak wordt dit gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Dikwijls worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Midden-Delfland). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring betekent een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente Midden-Delfland doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de staat van de woning. Mogelijke acute situaties worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de vlugge oplevertermijn.

 • Bouwkundige keuring Maasland
 • Bouwkundige keuring Schipluiden
 • Plaats een reactie