Bouwkundige keuring Mook en Middelaar

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Mook en Middelaar laten uitvoeren is een verstandige keuze. Door deze keuring wordt je een duidelijk beeld verschaft over de technische kwaliteit van de woning en krijg je meer inzicht in de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Zo sta je sterker in de onderhandelingen. Op ons woonplatform bieden wij actuele informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en verstrekken we een schema met bouwkundig adviseurs in Mook en Middelaar.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Mook en Middelaar checkt het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de riolering en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle bevindingen van de deskundige met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie krijg je een concreet beeld van de de huidige staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €270 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Mook en Middelaar plannen

Op korte termijn een onderzoek laten doen naar de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Door deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Denk aan de kruipruimte en en hoe het met de isolatie gesteld is. Dan krijg je een indicatie van welke investeringen nodig zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Voorts krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Mook en Middelaar.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kies dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de analyse van het woonobject geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag van de bouwkundige problemen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Kies dan ook voor een taxatierapport en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons portaal tref je ook praktische toelichtingen over Opleveringskeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Mook en Middelaar

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste moet je een specialist zoeken die de woning gaat opnemen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je hebt de keuze uit meerdere architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Mook en Middelaar (regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of makelaar van de verkopende partij loop je alles in het huis na. De bouwspecialist doorzoekt alles maar verplaatst niets en breekt of hakt niks open. De inspecteur gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Meteen na het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn beoordeling. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de inspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit document staat een lijst met de bevindingen en de geconstateerde gebreken. Als bijlage vind je daar een indicatie van de kosten om het woonhuis weer in goede staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen rond +/- €285 en €390. De totale prijs hangt af van meerdere variabelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Bekijk vooral goed hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel vind je samengevat de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Mook en Middelaar.

Soort huisAantal m2Gemiddelde prijzen
Flatwoning78 m2300 – €330
Tussenwoning119 m2€350 – €365
Hoekwoning141 m2€425 – €435
2-onder-1 kap167 m2€475 – €485
Landhuis178 m2€505 – €560
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsindicatie, levertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema verstrekken we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Mook en Middelaar die wellicht beschikbaar zijn voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Heumen, Berg en Dal, Nijmegen, Kerkrade en Brunssum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-mook-en-middelaar-6586

Aankoopkeuring voor een woonobject

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Mook en Middelaar onderzoekt een onafhankelijk partij het gebouw. Een aanrader, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de toestand van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om kopers gedegen te informeren inzake de staat van jouw huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Dankzij een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven liggen tussen de €99 en €235.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. Het rapport beschrijft de benodigde kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Limburg is relevant in situaties wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de regel wordt het onderzoek gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Doorgaans wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Mook en Middelaar). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Mook en Middelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de staat van het huis. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De deskundige noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

 • Bouwkundige keuring Molenhoek
 • Bouwkundige keuring Mook
 • Bouwkundige keuring Plasmolen
 • Bouwkundige keuring Middelaar
 • Plaats een reactie