Bouwkundige keuring Ysselsteyn

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Ysselsteyn inplannen is dan zeker aan te raden. Door middel van deze analyse krijg je een helder beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je duidelijkheid over de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met deze informatie sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze website verzamelen wij praktische informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de kosten en verstrekken we een schema met bouwkundig adviseurs in Ysselsteyn.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Ysselsteyn bekijkt het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De expert kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals o.a. het leidingwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een helder beeld van de de conditie van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €320 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ysselsteyn inplannen

Wil je snel een onderzoek laten doen naar de huidige staat van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt gekeken naar o.a. de vloeren en en de staat van eventuele schuren en garages. Hiermee wordt het overzichtelijk welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Tevens krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij beslist zelf welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig ingenieur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Ysselsteyn.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Kies dan ook voor een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende informatie over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Ysselsteyn

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst moet je contact zoeken met een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit meerdere architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Ysselsteyn (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of wellicht een makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De specialist doorzoekt alles maar verplaatst niets en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De ingenieur kan gebruik maken van een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Na afloop van de keuring komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Geleid door de huisbeoordeling wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit stuk lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en eventuele gebreken. Daarbij bekijk je hier een overzicht met de kosten om het gebouw bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren rond de €345 en €480. Het prijskaartje is gebaseerd op meerdere facetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook de regio is van belang in verband met de reiskosten. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Let vooral op levertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In de vergelijker hieronder vind je samengevat de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Ysselsteyn.

Type woningWoonoppervlakPrijsindicatie
Etagewoning80 m2275 – €330
Tussenwoning105 m2€360 – €365
Hoekpand139 m2€425 – €435
Twee onder één kap167 m2€460 – €490
Villa192 m2€515 – €560
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Aspecten die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kostprijs, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder tref je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ysselsteyn die je mogelijk kunt inschakelen voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Heide, Castenray, Leunen, Oirlo en Meijel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ysselsteyn-5813

Kiezen voor een aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. D.m.v. een aankoopkeuring in Ysselsteyn checkt een neutrale deskundige de woning. Niet onverstandig, want zo weet je precies wat de status van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Daarmee geef je de kopende partij inzicht in de staat van jouw huis. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als huiseigenaar heb je de taak om de koper goed in te lichten overde staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur controleert alle opleverpunten en is op de hoogte van de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €120 en €245.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de minimale investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt uitgevoerd wanneer je een woning op het oog hebt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerdere probleemgebieden. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Mede worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Ysselsteyn). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Venray wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de staat van het huis. Potentiële belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De expert biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie