Bouwkundige keuring Bussum

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Bussum inplannen kan veel onzekerheid wegnemen. Hiermee krijg je een idee van de de onderhoudssituatieen krijg je een indicatie van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Door deze inzichten heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Via bouwkeuringexpert.nl bieden wij uitgebreide info over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en bieden we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Bussum.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Bussum controleert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals o.a. de vloeren en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie krijg je meer helderheid over de onderhoudsstatus van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €315 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bussum laten uitvoeren

Op korte termijn inzicht in de technische kwaliteit een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Via deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. De inspecteur bekijkt o.a. de dakconstructie en en of er sprake is van lekkages. Hiermee kom je er achter welke investeringen nodig zijn om de problemen aan te pakken. Eveneens krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een partij kiezen die de woning komt inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwkundig adviseur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Bussum.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in april 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Probeer dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het bekijken van het object geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Regel ook direct een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal tref je ook praktische informatie over Aankoopkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Bussum

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste moet je contact zoeken met een deskundige die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij meerdere architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Bussum (en de nabije regio).

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & eventueel de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwspecialist checkt alles maar verplaatst geen inboedel en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De inspecteur gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Direct na de inspectie meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de wooninspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Daarin tref je een samenvatting van de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bovendien vind je daar een tariefoverzicht om het gebouw in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €345 en €490. De totaalprijs is gebaseerd op allerlei onderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar levertijd van het rapport, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het totale tarief. In de tabel hieronder vind je samengevat de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Bussum.

WoonobjectOppervlakteGeschatte prijs
Flatwoning95 m2285 – €305
Rijtjeshuis104 m2€350 – €375
Hoekpand150 m2€400 – €440
Twee onder één kap175 m2€450 – €490
Villa185 m2€525 – €555
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: een inschatting van de kosten, wachttijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel vind je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bussum die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Muiderberg, Muiden, Baambrugge, Nederhorst den Berg en Nigtevecht.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bussum-1403

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een woning gaat kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door middel van een aankoopkeuring in Bussum controleert een onpartijdige deskundige het woonhuis. Belangrijk, zo krijg je goed inzicht in wat de gesteldheid van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een professionele en erkende analyse een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de mogelijke koper gedegen te informeren inzake de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Via een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €110 en €235.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Het doel van een bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Je krijgt nadere toelichting over de te verwachten kosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt geadviseerd in het geval je een woning op het oog hebt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op onderhoud problematiek. Aan de hand van de woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Mede worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Bussum). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van de resultaten kan je dan een passend bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Gooise Meren maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele problemen worden meteen aangestipt. De specialist noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie