Bouwkundige keuring Nieuwkoop

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Nieuwkoop inplannen is een verstandige keuze. Door deze keuring zal je veel inzicht krijgen over de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je duidelijkheid over de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op die manier creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Hieronder tref je alle benodigde informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en vind je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Nieuwkoop.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Nieuwkoop benadert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijvoorbeeld het schilderwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle bevindingen van de deskundige met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op die manier heb je een duidelijk beeld van de onderhoudsstatus van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €345 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nieuwkoop uitvoeren

Wil jij meteen inzicht in de staat en de waarde van je woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Dan heb je behoefte aan een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Door deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Je kunt denken aan de staat van ramen, deuren en kozijnen en de technische staat van de CV-installatie. Hiermee achterhaal je welke kosten er gemaakt dienen te worden om de diverse problemen te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt denken aan een bouwinspecteur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Nieuwkoop.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Overweeg dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van het woonhuis geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige uitleg over Veelgestelde vragen.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Nieuwkoop

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst neem je contact op met een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Nieuwkoop en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of eventueel de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De inspecteur onderzoekt alles maar verplaatst niets en breekt of hakt niks open. Deze persoon kan gebruik maken van een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Meteen na de wooninspectie deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Geleid door het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Bovendien vind je hier een overzicht met de kosten om het object weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €340 en €475. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van verschillende aspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed de oplevertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In het overzicht hieronder berekenen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Nieuwkoop.

WoonobjectWoonoppervlakGemiddelde tarief
Flatwoning95 m2280 – €305
Rijtjeshuis110 m2€355 – €390
Kopwoning139 m2€410 – €450
2-onder-1 kap171 m2€475 – €485
Landhuis198 m2€530 – €535
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk geschikte bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsindicatie, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het volgende schema bekijk je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nieuwkoop die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Bodegraven-Reeuwijk, Alphen aan den Rijn, Zoeterwoude, Teylingen en Leiderdorp.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nieuwkoop-2421

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een woning gaat kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Via een aankoopkeuring in Nieuwkoop checkt een neutrale partij het gebouw. Niet zo gek, zo ontvang je betrouwbare details over wat de toestand van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door middel van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om kopers van informatie te voorzien over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Via een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig adviseur bekijkt alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €110 en €215.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. De bouwspecialist calculeert tevens de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om eventuele gebreken te herstellen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
De bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt geadviseerd in situaties wanneer je actief bent op de woningmarkt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Dikwijls wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voor je een bod doet (via een makelaar in Nieuwkoop). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig specialist uit de gemeente Nieuwkoop loop je hele woning door. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelheid.

 • Bouwkundige keuring Woerdense Verlaat
 • Bouwkundige keuring Noorden
 • Bouwkundige keuring Zevenhoven
 • Bouwkundige keuring Nieuwveen
 • Bouwkundige keuring Ter Aar
 • Bouwkundige keuring Vrouwenakker
 • Plaats een reactie