Bouwkundige keuring Katwijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Katwijk regelen kan veel onzekerheid wegnemen. Daarmee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je een indicatie van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Daarmee is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze website tref je alle benodigde informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de prijzen en verschaffen we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Katwijk.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Katwijk analyseert het huis grondig op vele punten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals o.a. de plafonds en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie weet je alles over de status van de woning die je wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €310 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Katwijk inplannen

Op korte termijn inzicht in de bouwtechnische staat van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Aan de hand van deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Denk aan de staat van ramen, deuren en kozijnen en de technische staat van de CV-installatie. Daarbij wordt het overzichtelijk welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Tevens krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de keuring uitvoert. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt denken aan een bouwadviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Katwijk.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Vraag dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van het object geeft de bouwkundig ingenieur mondeling een toelichting van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons platform vind je ook meer uitleg over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Katwijk

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst moet je contact zoeken met een expert die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit allerlei architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Katwijk (en de nabije regio).

 2. De technische keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwspecialist loopt alles na maar verplaatst geen inboedel en breekt of hakt niks open. De expert beschikt doorgaans over een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  In aansluiting op de inspectie beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Geleid door het onderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Bijgevoegd vind je hier een overzicht van de herstelkostenom de woning bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €280 en €470. Het kostenplaatje hangt af van verschillendeonderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning hebben de meeste invloed. Ook de regio heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk goed naar wachttijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In het onderstaand overzicht verstrekken we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Katwijk.

WoonobjectOppervlakteGeschatte tarieven
Etagewoning80 m2285 – €320
Tussenwoning114 m2€340 – €365
Kopwoning148 m2€425 – €435
Twee onder één kap153 m2€460 – €480
Vrijstaand183 m2€510 – €560
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de geschatte kosten, levertijd van het rapport, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de figuur hieronder bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Katwijk die potentieel hun service kunnen verlenen bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Venhorst, De Mortel, Elsendorp, Handel en Gemert.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-katwijk-5433

Regel online een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Via een aankoopkeuring in Katwijk checkt een onpartijdige partij het woonhuis. Belangrijk, zo ontvang je betrouwbare details over wat de staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Regel online een verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een inspectie van een woning dat jij wil verhuren. Op basis daarvan bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper te informeren over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Het bouwkundig adviesbureau bekijkt alle opleverpunten en kan je alles vertellen over het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €125 en €225.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De inspecteer berekent ook de benodigde kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt uitgevoerd in het geval je actief bent op de woningmarkt. Doorgaans vertonen de oudere huizen verborgen gebreken. Met deze woningkeuring weet je wat je koopt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Meestal worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Katwijk). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door gebruik te maken van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Cuijk doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de gebreken van de woning. Mogelijke problemen komen meteen aan het licht. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelheid.

Plaats een reactie