Bouwkundige keuring Westerhaar-Vriezenveensewijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Westerhaar-Vriezenveensewijk laten doen is dan zeer verstandig. Met behulp van de inspecteur wordt je een duidelijk beeld verschaft over de eventuele gebreken en problemen en krijg je een indicatie van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Daarmee worden de onderhandelingen transparanter. Door gebruik te maken van deze site lees je meer praktische info over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Westerhaar-Vriezenveensewijk.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Westerhaar-Vriezenveensewijk controleert het huis grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de staat van het voegwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie krijg je een helder beeld van de de conditie van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €335 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Westerhaar-Vriezenveensewijk regelen

Direct een indicatie van de staat en de waarde van je woning of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt gekeken naar o.a. de gevel en en of er lekkages zijn. Ook achterhaal je welke kosten er gemaakt dienen te worden om eventuele gebreken te verhelpen. In aanvulling daarop krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de keuring uitvoert. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Onder andere een bouwkundig adviseur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Probeer dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op deze website lees je ook aanvullende gegevens over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Westerhaar-Vriezenveensewijk

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan een aantal architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Westerhaar-Vriezenveensewijk (regio).

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper & makelaar van de verkopende partij loop je alles in het huis na. De specialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niets en schroeft niets open. De inspecteur beschikt doorgaans over een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Meteen na het onderzoek vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Geleid door de inspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Bovendien vind je in het rapport een lijst met kosten die nodig zijn om het verblijf bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €290 en €370. De totaalprijs hangt af van diverse factoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plaats waar de woning staat heeft zijn weerslag op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In het overzicht hieronder bieden wij een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Type huis OppervlakteGemiddelde prijzen
Appartementje87 m2€290 – €325
Rijtjeshuis102 m2€335 – €390
Hoekwoning148 m2€400 – €450
2-onder-1 kap172 m2€470 – €485
Landhuis185 m2€525 – €550
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk geschikte bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Zaken waar je op moet letten bij het keuzeproces voor een inspecteur: de tarieven, de snelheid, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna bekijk je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Westerhaar-Vriezenveensewijk die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Bruinehaar, Vriezenveen, Reutum, Fleringen en Albergen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-westerhaar-vriezenveensewijk-7676

Wat is een aankoopkeuring?

Wanneer je een woning op het oog hebt wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met een aankoopkeuring in Westerhaar-Vriezenveensewijk controleert een onpartijdige ingenieur het woonobject. Handig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de huidige staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een gedegen review van een woonobject dat je wilt verkopen. Middels dit rapport geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van de staat van jouw huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Via een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig specialist gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kan je alles vertellen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €130 en €230.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om te kijken wat de staat van een woning is. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten voor herstelwerk om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je interesse hebt in een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak diverse problemen. Dankzij zo’n woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Eveneens worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Westerhaar-Vriezenveensewijk). Worden er veel gebreken ontdekt? Door middel van dit rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwadviseur uit de gemeente Twenterand wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de staat van het huis. Mogelijke acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De deskundige noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelle levertijd.

Plaats een reactie