Bouwkundige keuring Nieuwstadt

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Nieuwstadt laten doen is een verstandige keuze. Op die manier krijg je een goed beeld van de technische kwaliteit van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om het object in goede staat te brengen. Daarmee worden de onderhandelingen transparanter. Op deze pagina verzamelen wij alle benodigde informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en bieden we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Nieuwstadt.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Een bouwkundig inspecteur in Nieuwstadt controleert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de staat van het schilderwerk en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport vind je per onderdeel een uitgebreide documentatie met hierbij een kostenberekening.
 • Op basis van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de status van de woning die je wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €275 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nieuwstadt laten uitvoeren

Wil je snel een analyse van de staat (en gebreken) van je woning of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Aan de hand van deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Je kunt denken aan de kozijnen en en de toepassingen van isolatie. Hiermee wordt het overzichtelijk welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. Eveneens krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die langskomt om deze keuring te doen. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Nieuwstadt.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van de woning geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge samenvatting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Combineer het dan met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel toelichtingen vinden over FAQ.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Nieuwstadt

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te starten moet je een deskundige zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Nieuwstadt (en in de buurt).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of wellicht een makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwspecialist onderzoekt alles maar verplaatst geen meubels en schroeft ook niks open. De specialist heeft hiervoor o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Na afloop van de wooninspectie meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van de huisbeoordeling komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In deze documentatie vind je een overzicht van de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage vind je hier een schatting van de onkosten om het woonhuis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €340 en €420. De prijs wordt bepaald door verschillendeonderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Verder zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Bekijk vooral goed de snelheid, de deskundigheid en ervaring van de expert en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In het schema hieronder bieden wij de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Nieuwstadt.

Type huis OppervlakteGeschatte prijs
Bovenwoning100 m2275 – €305
Rijtjeshuis122 m2€335 – €375
Kopwoning140 m2€420 – €450
Geschakelde woning156 m2€460 – €505
Vrijstaand198 m2€505 – €535
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van professionele bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: een inschatting van de kosten, levertijd van de rapportage, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In onderstaande tabel bieden wij adressen van bouwkundig adviesbureaus in Nieuwstadt die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Roosteren, Susteren, Sint Joost, Ohé en Laak en Stevensweert.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nieuwstadt-6118

Kiezen voor een aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Nieuwstadt bekijkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Ideaal, zo krijg je goed inzicht in wat de conditie van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een uitgebreide check van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Op die manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van de woning. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de koper te voorzien van correctie informatie over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Dankzij een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Een bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en zal zijn kennis delen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €99 en €240.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Je voert een bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De deskundige geeft ook een indicatie van de minimale investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt uitgevoerd als je een ander huis gaat aanschaffen. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart voordat het openingsbod wordt gedaan. Dikwijls worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Nieuwstadt). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Echt-Susteren wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de gebreken van de woning. Mogelijke gebreken komen meteen aan het licht. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie