Bouwkundige keuring De Pol

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in De Pol laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Zo krijg je een goed beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je een indicatie van de kosten om de gebreken op te lossen. Met die kennis sta je sterker in de onderhandelingen. Op onze vergelijkingssite verzamelen wij alle benodigde informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en check je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in De Pol.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Je bouwkundig inspecteur in De Pol analyseert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijv. het leidingwerk en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Zo heb je een duidelijk beeld van de onderhoudsstatus van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €310 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in De Pol regelen

Heel snel inzicht in de bouwkundige staat van een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Aan de hand van deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de staat van ramen, deuren en kozijnen en en of er sprake is van lekkages. Ook krijg je een overzicht van welke investeringen nodig zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Eveneens krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Onder andere een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in De Pol.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van het woonobject geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen van de bouwkundige problemen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Plan het dan tegelijk in met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige gegevens over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in De Pol

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst heb je een expert nodig die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in De Pol (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwexpert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen huisraad en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De expert beschikt doorgaans over een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na de inspectie vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van de huis-analyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In deze documentatie staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Als bijlage krijg je ook inzage in een kostenindicatie om het verblijf weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €285 en €370. De totale prijs is gebaseerd op meerdere variabelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning speelt een rol (met het oog op reiskosten). Verder komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Neem zaken in overweging zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In de vergelijker hieronder bekijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in De Pol.

Type huis OppervlakteGeschatte prijzen
Etagewoning91 m2280 – €310
Tussenwoning114 m2€355 – €390
Hoekpand149 m2€425 – €435
Geschakelde woning152 m2€465 – €490
Landhuis195 m2€525 – €560
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kostprijs, wachttijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het volgende schema bieden wij contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in De Pol die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Baars, Witte Paarden, Tuk, Steenwijk en Sint Jansklooster.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-de-pol-8337

Advies over de aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Aan de hand van een aankoopkeuring in De Pol checkt een onpartijdige partij het huis. Een uitkomst, want op deze manier weet je exact wat de huidige staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een professionele en erkende analyse een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Op die manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van de woning. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkopende partij heb je de plicht om de mogelijke koper te informeren over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige check alle opleverpunten en weet hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €100 en €230.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De inspecteer berekent ook een prijsindicatie van de onderhoudskosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel komt doorgaans ter sprake zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Standaard worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in De Pol). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Steenwijkerland wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de staat van het huis. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De expert noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelheid.

Plaats een reactie