Bouwkundige keuring Geeuwenbrug

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Geeuwenbrug laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Op die manier krijg je een concreet beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om het object in goede staat te brengen. Door deze inzichten creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze pagina bieden wij informatie over de verschillende keuringen, de tarieven en bekijk je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Geeuwenbrug.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Geeuwenbrug onderzoek de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar de in het oog vallende aspecten zoals bijvoorbeeld het schilderwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Aan de hand van dit rapport weet je alles over de conditie van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren rond de €310 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Geeuwenbrug laten uitvoeren

Behoefte aan meer info over de algehele staat van een woonobject of van een woning die te koop staat? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de riolering en en de staat van de isolatie. Zo weet je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. In aanvulling daarop krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Geeuwenbrug.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van het woonobject geeft de bouwkundig specialist mondeling een toelichting van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende informatie over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Geeuwenbrug

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst neem je contact op met een expert die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Geeuwenbrug en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of wellicht een makelaar wordt de hele woning bekeken. De deskundige beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen meubels en schroeft niets open. Hij of zij beschikt doorgaans over een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Na het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Daarin staat een lijst met de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Als bijlage vind je in het rapport een overzicht met de kosten om het woonhuis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Nu kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €290 en €400. De totale prijs bestaat uit verschillende aspecten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plaats waar de woning staat heeft invloed in verband met de reiskosten. Daarbij zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Belangrijke punten zijn levertermijn, de volledigheid van het rapport en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder bekijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Geeuwenbrug.

Soort woningWoonoppervlakGeschatte tarieven
Appartementje92 m2290 – €325
Tussenwoning107 m2€350 – €390
Hoekhuis139 m2€410 – €435
Geschakelde woning171 m2€470 – €495
Vrijstaand193 m2€525 – €545
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vind goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kostprijs, levertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de tabel hieronder verstrekken we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Geeuwenbrug die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Dieverbrug, Wapse, Diever, Uffelte en Havelterberg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-geeuwenbrug-7985

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Geeuwenbrug controleert een objectieve ingenieur het woonhuis. Belangrijk, zo krijg je goed inzicht in wat de onderhoudsstatus van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper op de hoogte te brengen van de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Middels een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en weet hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €125 en €230.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De bouwspecialist calculeert tevens de noodzakelijke investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt doorgaans ter sprake zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Evenzeer wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Geeuwenbrug). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Westerveld bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie