Bouwkundige keuring Broekhuizen

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Broekhuizen inplannen kan veel onzekerheid wegnemen. Zo wordt je een duidelijk beeld verschaft over de technische kwaliteit van de woning en krijg je meer inzicht in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Op basis daarvan worden de onderhandelingen transparanter. Hieronder kan je aan de slag met uitgebreide informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en vind je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Broekhuizen.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Broekhuizen checkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De expert kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijv. de riolering en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een beeld van de de huidige staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is een keuring soms verplicht.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €275 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Broekhuizen laten uitvoeren

Wil je snel een inspectie van de staat en de waarde van een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Met deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Je kunt denken aan de algehele kavel en en of er lekkages zijn. Zo achterhaal je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. Voorts krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Broekhuizen.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Ten tijde van de controle van de woning geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende uitleg over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Broekhuizen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen zoek je een specialist die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Broekhuizen (regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en/of eventueel de makelaar loop je hele woning door. De deskundige doorzoekt alles maar verplaatst niks en maakt niets open. De specialist beschikt doorgaans over een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Na afloop van de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met alle bevindingen van de huisbeoordeling komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Hierin vind je een overzicht van de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarbij vind je in het rapport een lijst met kosten die nodig zijn om de woonruimte weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €285 en €480. De uiteindelijke prijs bestaat uit diverse facetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject zijn de belangrijkste. Ook de plaats waar de woning staat heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Belangrijke punten zijn de levertijd, de volledigheid van het rapport en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit heeft allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder bekijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Broekhuizen.

WoonobjectAantal m2Gemiddelde onkosten
Studio76 m2295 – €320
Tussenwoning122 m2€335 – €365
Hoekpand137 m2€400 – €445
Geschakelde woning167 m2€475 – €480
Herenhuis195 m2€505 – €560
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de geschatte kosten, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de tabel hieronder overhandigen we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Broekhuizen die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Broekhuizenvorst, Swolgen, Tienray, Meerlo en Blitterswijck.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-broekhuizen-5872

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. D.m.v. een aankoopkeuring in Broekhuizen bekijkt een objectieve ingenieur het woonobject. Niet zo gek, want zo weet je precies wat de huidige staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo geef je de aspirant koper informatie over onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de koper goed in te lichten overde onderhoudssituatie van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Aan de hand van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en is op de hoogte van de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €100 en €200.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten voor herstelwerk om onderhoud en reparaties uit te voeren.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt geadviseerd wanneer je actief bent op de woningmarkt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verschillende gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Dikwijls worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Broekhuizen). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Horst aan de Maas bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de gebreken van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage kosten en de snelle levertijd.

Plaats een reactie