Bouwkundige keuring Garsthuizen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Garsthuizen laten doen is een verstandige keuze. Middels deze inspectie krijg je een helder beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en inzage in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op die manier sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze website verzamelen wij uitgebreide info over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en achterhaal je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Garsthuizen.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Garsthuizen benadert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijv. het metselwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Zo krijg je een helder beeld van de status van de woning die je op het oog hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €330 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Garsthuizen uitvoeren

Wil je snel een indicatie van de staat en de waarde van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Met deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en of er lekkages zijn. Daarbij krijg je een indicatie van welke kosten er bij komen kijken om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat langskomt om deze keuring te doen. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Denk aan een bouwadviseur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Garsthuizen.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doornemen van het object geeft de bouwkundig expert een mondelinge samenvatting van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Kies dan ook voor een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op deze website lees je ook aanvullende uitleg over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Garsthuizen

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Ten eerste moet je een specialist hebben die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Garsthuizen en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar & de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De deskundige bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen meubels en maakt niets open. De ingenieur beschikt doorgaans over een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na de woninganalyse meldt de bouwkundige zijn observaties. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Middels het onderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In het verslag tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Tevens staat in het document een schatting van de onkosten om de woning weer in goede staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport variëren tussen de €320 en €495. Het kostenplaatje hangt af van verschillende onderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Neem zaken in overweging zoals de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In de onderstaande tabel vind je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Garsthuizen.

Soort woningWoonoppervlakGeschatte tarieven
Bovenwoning88 m2275 – €305
Tussenwoning124 m2€340 – €390
Hoekwoning140 m2€425 – €440
Geschakelde woning169 m2€450 – €480
Landhuis192 m2€515 – €560
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk goede bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijzen, de oplevertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder bieden wij contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Garsthuizen die wellicht hulp kunnen bieden bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Westeremden, Stedum, Garrelsweer, Wirdum en t Zandt.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-garsthuizen-9923

Advies over de aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Via een aankoopkeuring in Garsthuizen bekijkt een neutrale expert het woonobject. Een uitkomst, zo krijg je goed inzicht in wat de huidige staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Via een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een inspectie van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Op die manier geef je de kopende partij inzicht in de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningeigenaar heb je de plicht om de nieuwe eigenaar van informatie te voorzien over onderhoudstoestand van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig ingenieur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet precies hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven liggen tussen de €100 en €215.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. Je krijgt nadere toelichting over de benodigde kosten om eventuele gebreken te herstellen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
De bouwtechnische keuring in de provincie Groningen is relevant in het geval je interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op diverse problemen. Dankzij zo’n woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Tevens worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Garsthuizen). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige bouwtechnische schouw zonder rapport. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Loppersum wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de gebreken van de woning. Mogelijke acute situaties worden direct benoemd. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie