Bouwkundige keuring Doorwerth

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Doorwerth laten uitvoeren is heel erg verstandig. Daarmee krijg je inzicht in de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je een beeld van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Door deze inzichten sta je sterker in de onderhandelingen. Op Bouwkeuringexpert.nl bieden wij uitgebreide informatie over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en tref je een schema met bouwkundig adviseurs in Doorwerth.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Doorwerth onderzoek het huis grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijv. de ventilatie en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses met hierbij een kostenberekening.
 • Zo krijg je een beeld van de de conditie van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €305 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Doorwerth afspreken

Heel snel een analyse van de algehele staat van een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Dankzij deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Je kunt denken aan de riolering en en of er asbest aanwezig is. Ook achterhaal je welke kosten noodzakelijk zijn om mogelijke gebreken op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat deze keuringen kan uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Denk aan een bouwkundige, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Doorwerth.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in december 2023
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doorlopen van de woning geeft de bouwkundig inspecteur gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Combineer het dan met een taxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op deze website lees je ook handige uitleg over Aankoopkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Doorwerth

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste moet je een specialist hebben die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er zijn verschillende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Doorwerth en omgeving.

 2. Woninginspectie

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De specialist bekijkt alles maar verplaatst geen huisraad en maakt geen schade. Hij of zij gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Na afronding van de woninganalyse meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de inspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat een lijst met de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Daarnaast krijg je ook inzage in een kostenberekening om de woning weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €330 en €495. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van een aantal facetten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Let vooral op wachttijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In de bijgaande tabel bekijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Doorwerth.

Soort woningAantal m2Prijsberekening
Appartement95 m2280 – €320
Rijtjeshuis109 m2€335 – €380
Hoekwoning127 m2€420 – €450
Geschakelde woning173 m2€470 – €505
Vrijstaand194 m2€525 – €540
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: de tarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder vind je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Doorwerth die wellicht hulp kunnen bieden bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Oosterbeek, Huissen, De Klomp, Ederveen en Lunteren.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-doorwerth-6865

Aankoopkeuring voor een woonobject

Als je een mooie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Doorwerth bekijkt een onafhankelijk partij het huis. Handig, want zo weet je precies wat de onderhoudsstatus van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke keuring van een woning dat je wilt verkopen. Middels dit rapport bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper goed in te lichten overde staat van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €120 en €195.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat is een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning te achterhalen. Je krijgt nadere toelichting over de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
De bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland is relevant wanneer je een woning op het oog hebt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerder onderhoudsproblemen. Door te kiezen voor een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Dikwijls wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Doorwerth). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport kan je een realistisch bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig adviseur uit de gemeente Renkum wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De specialist verstrekt ook een kleine calculatie voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie