Bouwkundige keuring Hempens

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Hempens laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Door middel van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Daarmee heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Door gebruik te maken van deze site lees je meer uitgebreide informatie over de verschillende keuringen, de investeringen en verschaffen we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Hempens.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Hempens benadert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De expert kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals onder andere de plafonds en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle bevindingen van de deskundige inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een concreet beeld van de de staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €285 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hempens plannen

Wil je snel duidelijkheid over de technische kwaliteit een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Door deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de riolering en en de staat van de CV-ketel. Daarbij weet je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een partij kiezen die deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Denk aan een bouwkundig expert, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Hempens.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het bekijken van het appartement geeft de bouwkundig specialist snelle en concrete adviezen over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je het energielabel weten? Combineer het dan met een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op ons portaal bekijk je ook nuttige informatie over Verkoopkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Hempens

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst neem je contact op met een deskundige die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er zijn meerdere architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Hempens en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De specialist checkt alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft niets open. De specialist beschikt doorgaans over een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Direct na de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met zijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Geleid door de woninganalyse krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat de conclusie van de staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Ook vind je daar een kostenberekening om het huis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Dan zou je dit kunnen opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €295 en €435. De prijs hangt af van een aantal punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Neem zaken in overweging zoals levertijd van het rapport, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In het schema hieronder beschrijven we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Hempens.

Type woningAantal m2Geschatte prijzen
Bovenwoning91 m2300 – €325
Rijtjeshuis102 m2€335 – €380
Hoekwoning132 m2€400 – €450
Twee onder één kap175 m2€455 – €495
Vrijstaand198 m2€505 – €540
Schema met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de prijsindicatie, de snelheid, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hempens die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Teerns, Goutum, Snakkerburen, Miedum en Lekkum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hempens-9086

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Middels een aankoopkeuring in Hempens bekijkt een onpartijdige partij de potentiële woning. Een aanrader, zo ontvang je betrouwbare details over wat de gesteldheid van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woning dat jij wil verhuren. Op deze manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkopende partij is het wettelijk je plicht de koper goed te informeren aangaande onderhoudstoestand van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? D.m.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en weet veel van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €125 en €250.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Het rapport beschrijft de kosten voor herstelwerk om de woning in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Mede worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Hempens). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Minpunt is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwadviseur uit de gemeente Leeuwarden doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de staat van het huis. Mogelijke problemen worden meteen aangestipt. De expert weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie