Bouwkundige keuring Amsterdam-Duivendrecht

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Amsterdam-Duivendrecht regelen is dan vaak geen gek idee. Door deze keuring wordt je een duidelijk beeld verschaft over de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je duidelijkheid over de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op onze vergelijkingssite kan je aan de slag met nuttige informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en verschaffen we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Amsterdam-Duivendrecht.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Amsterdam-Duivendrecht analyseert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de kruipruimte en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Zo zal je veel inzicht krijgen van de de huidige staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Bij een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €325 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Amsterdam-Duivendrecht afspreken

Wil je snel een analyse van de staat en de waarde van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Dankzij deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt gekeken naar o.a. de kruipruimte en of er houtrot is. Dan wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de keuring uitvoert. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Denk aan een bouwinspecteur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Amsterdam-Duivendrecht.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in april 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Probeer dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van het object geeft de bouwkundig inspecteur direct live mondeling uitleg van de staat en gebreken. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Kies dan ook voor een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform lees je ook aanvullende gegevens over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Amsterdam-Duivendrecht

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te starten moet je een expert zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Amsterdam-Duivendrecht (en de regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper & de aan- of verkoopmakelaar loop je hele woning door. De inspecteur bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niks en breekt of hakt niks open. De inspecteur gebruik vaak een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Geleid door de wooninspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Daarin staat een lijst met de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Tevens vind je in het rapport een overzicht met de kosten om de woning bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €335 en €430. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door verschillendeonderdelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed levertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In het schema hieronder verstrekken we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Amsterdam-Duivendrecht.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGeschatte kosten
Studio76 m2280 – €305
Tussenwoning120 m2€340 – €390
Kopwoning149 m2€405 – €445
Twee onder één kap174 m2€455 – €500
Herenhuis188 m2€525 – €540
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk info van professionele bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de uurtarieven, levertijd van het rapport, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Amsterdam-Duivendrecht die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Stitswerd, Zandeweer, Eppenhuizen, Kantens en Toornwerd.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-amsterdam-duivendrecht-1114

Kiezen voor een aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met behulp van een aankoopkeuring in Amsterdam-Duivendrecht checkt een objectieve expert het woonobject. Niet zo gek, want op deze manier weet je exact wat de actuele situatie en staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke keuring van een huis dat je wilt verkopen. Op basis daarvan bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper van informatie te voorzien over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met behulp van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist loopt de hele woning door (opleverpunten) en past zijn vaardigheden toe rondom de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €130 en €200.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning te controleren. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die gemaakt moeten worden om de woning in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt geadviseerd in het geval je actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerdere probleemgebieden. Door middel van deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Standaard worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Amsterdam-Duivendrecht). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige bouwtechnische schouw zonder rapport. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente Ouder-Amstel loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de staat van het huis. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. De expert biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage kosten en de snelle levertijd.

Plaats een reactie