Bouwkundige keuring Hantum

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Hantum inplannen is een verstandige keuze. Hiermee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je een indicatie van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op die manier heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Hieronder verzamelen wij alle benodigde informatie over de verschillende keuringen, de tarieven en vind je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Hantum.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Hantum controleert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van de ventilatie en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle bevindingen van de deskundige met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Door deze inspectie krijg je inzicht in de de toestand van de woning waar je interesse in hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €320 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hantum afspreken

Heel snel een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Dankzij deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van de elektrische installatie. Dan achterhaal je wat de financiële consequenties zijn om de problemen aan te pakken. Ook krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwinspecteur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Hantum.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Probeer dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan het dan tegelijk in met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform tref je ook praktische informatie over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Hantum

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten zoek je een expert die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Hantum en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper & wellicht een makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwexpert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen meubels en richt dus nooit schade aan. De expert neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Na het onderzoek deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Gebaseerd op het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit stuk staat de conclusie van de staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarnaast vind je in het rapport een overzicht met de kosten om het huis in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €345 en €375. De totale prijs hangt af van meerdere aspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In het schema hieronder vergelijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Hantum.

WoonobjectGrootteGemiddelde kosten
Etagewoning88 m2290 – €315
Tussenwoning118 m2€360 – €385
Hoekwoning143 m2€420 – €430
Geschakelde woning152 m2€470 – €505
Landhuis177 m2€515 – €560
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk info van erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijzen, wachttijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hantum die wellicht hulp kunnen bieden bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Hantumeruitburen, Ternaard, Hantumhuizen, Moddergat en Wierum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hantum-9147

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Als je een woning gaat kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door middel van een aankoopkeuring in Hantum bekijkt een neutrale partij het gebouw. Slim, zo krijg je inhoudelijke info over wat de conditie van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een woning dat je in de verkoop wil doen. Op die manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkoper van jouw huis is het wettelijk je plicht kopers te voorzien van correctie informatie over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig ingenieur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet veel van de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €120 en €225.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. Je krijgt nadere toelichting over de te verwachten kosten om de woning op te knappen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt doorgaans ter sprake op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerder onderhoudsproblemen. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Eveneens worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Hantum). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring betekent een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Noardeast-Fryslân wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke problemen worden direct aangegeven. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie