Bouwkundige keuring Hantumhuizen

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Hantumhuizen uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Daarmee krijg je een goed beeld van de bouwkundige staat van het huis en inzage in de kosten om de gebreken op te lossen. Daarmee creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze website kan je aan de slag met praktische info over de verschillende keuringen, de onkosten en verschaffen we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Hantumhuizen.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • De bouwkundig inspecteur in Hantumhuizen analyseert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de vloeren en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Zo krijg je meer helderheid over de conditie van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €315 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hantumhuizen uitvoeren

Direct duidelijkheid over de bouwtechnische staat van jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Door deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Je kunt denken aan de kozijnen en en de staat van de isolatie. Tevens heb je dan inzicht in welke investeringen nodig zijn om de problemen aan te pakken. Eveneens krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de keuring uitvoert. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Hantumhuizen.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Overweeg dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Tijdens het onderzoek van het appartement geeft de bouwkundig expert een mondelinge samenvatting van de bouwkundige onderdelen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Combineer het dan met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige gegevens over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Hantumhuizen

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te beginnen moet je een deskundige hebben die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er zijn een aantal architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Hantumhuizen (en in de buurt).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij & makelaar van de verkopende partij bekijk je alles in en rondom het huis. De inspecteur checkt alles maar laat alles op z’n plek staan en richt dus nooit schade aan. De specialist beschikt doorgaans over thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afloop van de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met behulp van de wooninspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit stuk staat een lijst met de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien krijg je ook inzage in een schatting van de onkosten om het woonhuis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €310 en €440. De uiteindelijke prijs hangt af van een aantal aspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning is van belang vanwege de reiskosten. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Zaken waar je op moet letten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In de onderstaande tabel beschrijven we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Hantumhuizen.

Soort woningAantal m2Gemiddelde onkosten
Studio98 m2275 – €305
Tussenwoning113 m2€335 – €390
Hoekwoning150 m2€400 – €445
Twee onder één kap160 m2€475 – €500
Vrijstaand196 m2€505 – €550
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen in de omgeving

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de prijzen, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de figuur hieronder vind je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hantumhuizen die wellicht beschikbaar zijn voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Moddergat, Wierum, Niawier, Oosternijkerk en Paesens.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hantumhuizen-9144

Regel online een aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met een aankoopkeuring in Hantumhuizen analyseert een onafhankelijk specialist het gebouw. Verstandig, zo weet je snel meer over wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een inspectie van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport geef je potentiële kopers duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de kopende partij van informatie te voorzien over onderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Middels een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig expert gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kan je alles vertellen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €99 en €250.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. De bouwspecialist calculeert tevens de te verwachten kosten om de woning op te knappen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verschillende gebreken. Aan de hand van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Evenzeer worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Hantumhuizen). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Geholpen door het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Noardeast-Fryslân loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de bouwkundige staat van de woning. Potentiële acute situaties worden direct benoemd. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie