Bouwkundige keuring Ternaard

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Ternaard inplannen is dan zeer verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je een helder beeld van de de kwaliteit van de woning en krijg je een indicatie van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met die kennis heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op www.bouwkeuringexpert.nl lees je meer actuele informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en verschaffen we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Ternaard.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Ternaard bekijkt het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijv. het metselwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur met hierbij een kostenberekening.
 • Op basis van deze analyse wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de actuele situatie en staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Bij een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €315 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ternaard inplannen

Wil je snel een indicatie van de staat (en gebreken) van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Je kunt denken aan de fundering en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Ook krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt dienen te worden om mogelijke gebreken op te lossen. Daarbij krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwinspecteur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Ternaard.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Probeer dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Tijdens het onderzoek van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Regel ook direct een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op deze website lees je ook aanvullende informatie over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Ternaard

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst neem je contact op met een specialist die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Ternaard (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De inspecteur bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles netjes op de plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De expert beschikt doorgaans over een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Meteen na de keuring beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Steunend op de huis-analyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Hierin staat de conclusie van de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij vind je in het rapport een kostenindicatie om de woonruimte weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen rond +/- €320 en €435. De totaalprijs hangt af van een aantal facetten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk altijd goed naar wachttijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In het overzicht hieronder vind je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Ternaard.

Soort woningNetto woonoppervlakteGeschatte kosten
Flatwoning91 m2275 – €315
Rijwoning109 m2€355 – €365
Kopwoning133 m2€410 – €435
Geschakelde woning168 m2€450 – €490
Landhuis176 m2€525 – €555
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsindicatie, de oplevertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de tabel hieronder verstrekken we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ternaard die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Hantumhuizen, Moddergat, Wierum, Niawier en Oosternijkerk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ternaard-9145

Plan direct online een aankoopkeuring in

Als je een woning gaat kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Ternaard onderzoekt een onpartijdige ingenieur het verblijf. Een aanrader, want op deze manier weet je exact wat de status van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een inspectie van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Hiermee verschaf je potentiële kopers inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als huiseigenaar heb je de plicht om de aspirant koper te voorzien van correctie informatie over onderhoudstoestand van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. D.m.v. een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €125 en €210.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. Daarbij geeft het inzicht in de kosten voor herstelwerk om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren als je een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op achterstallig onderhoud. Aan de hand van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Standaard worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Ternaard). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Minpunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwadviseur uit de gemeente Noardeast-Fryslân loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de staat van het huis. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie