Bouwkundige keuring Lollum

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Lollum laten doen is een verstandige keuze. Door middel van deze analyse krijg je een helder beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en kom je achter de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op basis daarvan creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op ons woonplatform bieden wij uitgebreide informatie over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en vind je een schema met bouwkundig adviseurs in Lollum.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Lollum bekijkt het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de vloerconstructies en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten krijg je een concreet beeld van de de actuele situatie en staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €335 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lollum laten uitvoeren

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de technische kwaliteit je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Dankzij deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de groepenkasten en en hoe het met de isolatie gesteld is. Tevens krijg je een indicatie van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig specialist, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Lollum.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de bezichtiging van het huis geeft de bouwkundig expert een mondeling verslag over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Via onze vergelijker kan je ook veel informatie vinden over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Lollum

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten neem je contact op met een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan een aantal architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Lollum en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper en / of de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De expert analyseert alles maar laat alles op z’n plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Direct na de wooninspectie beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Geleid door de wooninspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit stuk tref je een samenvatting van de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Daarnaast vind je daar een kostenoverzicht om het object weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €310 en €425. De totale prijs is afhankelijk van meerdere factoren. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats speelt een rol door de te verwachten reiskosten. Daarbij zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Belangrijke punten zijn levertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. In de bijgaande tabel delen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Lollum.

Type woningNetto woonoppervlakteGeschatte prijzen
Flatwoning75 m2285 – €310
Rijwoning118 m2€360 – €385
Hoekhuis132 m2€400 – €450
Geschakelde woning173 m2€465 – €500
Vrijstaand176 m2€510 – €555
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kosten, de oplevertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de lijst hierna bieden wij contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Lollum die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Arum, Kimswerd, Skingen, Zweins en Schalsum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lollum-8823

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Via een aankoopkeuring in Lollum controleert een onpartijdige specialist het verblijf. Ideaal, zo weet je snel meer over wat de toestand van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door middel van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Daarmee geef je de kopende partij inzicht in de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningbezitter heb je de taak om de nieuwe eigenaar goed in te lichten overde staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Met een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig ingenieur check alle opleverpunten en weet veel van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je staat juridisch een stuk sterker.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De prijzen liggen tussen de €125 en €200.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. De bouwspecialist calculeert tevens de te verwachten kosten om eventuele gebreken te herstellen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van achterstallig onderhoud. Door gebruik te maken van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Tevens worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Lollum). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van de resultaten is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Súdwest-Fryslân loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de staat van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie