Bouwkundige keuring Valthe

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Valthe regelen is heel erg verstandig. Door deze keuring krijg je een goed beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en ontvang je een inschatting van de kosten om het object in goede staat te brengen. Zo sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bekijk je nuttige informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en check je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Valthe.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Valthe controleert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de puien en kozijnen en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op die manier krijg je volledige duidelijkheid over de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €320 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Valthe uitvoeren

Heb je belang bij een inspectie van de bouwkundige staat van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Aan de hand van deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Denk aan de kozijnen, het schilderwerk en de staat van de elektrische installatie. Dan achterhaal je welke kosten er gemaakt moeten worden om de verschillende problemen op te lossen. Voorts krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij beslist zelf welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Denk aan een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Valthe.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van het object geeft de bouwkundig inspecteur een mondeling verslag over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons portaal kan je ook veel toelichtingen vinden over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Valthe

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Ten eerste moet je contact zoeken met een expert die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Valthe (en in de buurt).

 2. De keuring van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of eventueel de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De inspecteur onderzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en maakt geen schade. Deze persoon heeft hiervoor o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Na het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn observaties. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van de inspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Daarin tref je een samenvatting van de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook bekijk je hier een lijst met kosten die nodig zijn om het huis in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €330 en €420. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van diverse aspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject spelen de grootste rol. Ook de woonplaats heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Eveneens zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Bekijk vooral goed de snelheid, de volledigheid van het rapport en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In het overzicht hieronder berekenen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Valthe.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGeschatte tarieven
Etagewoning91 m2280 – €330
Rijwoning111 m2€335 – €370
Hoekwoning145 m2€415 – €450
Twee onder één kap162 m2€475 – €480
Villa198 m2€515 – €535
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kostprijs, wachttijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel vind je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Valthe die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Klijndijk, Zwinderen, Gees, Oosterhesselen en Eeserveen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-valthe-7872

Wat is een aankoopkeuring?

Als je een woning gaat kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Via een aankoopkeuring in Valthe checkt een onafhankelijk partij het gebouw. Een aanrader, zo weet je snel meer over wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide check van een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper goed te informeren aangaande de staat van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Dankzij een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist bekijkt alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €130 en €210.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De deskundige geeft ook een indicatie van de benodigde kosten om eventuele gebreken te herstellen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt in beeld als je een nieuwe woning gaat kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van achterstallig onderhoud. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Eveneens worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Valthe). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Geholpen door het rapport kan je dan een passend bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Borger-Odoorn wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. De deskundige noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie