Bouwkundige keuring Moddergat

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Moddergat regelen is dan zeer verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je een helder beeld van de staat van de woning en krijg je duidelijkheid over de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met die kennis kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Door gebruik te maken van deze site verzamelen wij uitgebreide informatie over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en check je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Moddergat.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Moddergat analyseert de woning grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals o.a. de gevel en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige inclusief een kostenplaatje.
 • Door deze inspectie krijg je een goed beeld van de de status van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €340 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Moddergat laten uitvoeren

Heel snel meer info over de huidige staat van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Na deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Je kunt denken aan de kozijnen, het schilderwerk en of er asbest aanwezig is. Daarbij krijg je een indicatie van welke kosten noodzakelijk zijn om eventuele gebreken te verhelpen. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de woning komt inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig ingenieur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Moddergat.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Tijdens het onderzoek van het appartement geeft de bouwadviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op deze website lees je ook aanvullende uitleg over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Moddergat

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste moet je contact zoeken met een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn meerdere architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Moddergat (en in de buurt).

 2. Woninginspectie

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of eventueel de makelaar maak je een rondje door de woning. De expert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles op z’n plek staan en schroeft ook niks open. De ingenieur beschikt doorgaans over een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na het woningonderzoek meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van de woninganalyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In het verslag tref je een samenvatting van de staat van de woning en eventuele gebreken. Tevens staat in het document een schatting van de onkosten om het huis in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €280 en €485. De totale prijs hangt af van diverse punten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning speelt een rol vanwege de reiskosten. Tevens zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar de snelheid, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in het totale tarief. In de bijgaande tabel bieden wij de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Moddergat.

Soort huisNetto woonoppervlakteGeschatte kosten
Appartement80 m2€300 – €305
Tussenwoning111 m2€355 – €380
Hoekhuis138 m2€400 – €435
Twee onder één kap158 m2€455 – €480
Landhuis184 m2€505 – €540
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de uurtarieven, de snelheid, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Moddergat die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Wierum, Niawier, Oosternijkerk, Paesens en Morra.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-moddergat-9142

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Als je een woning gaat kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met behulp van een aankoopkeuring in Moddergat controleert een onpartijdige specialist de woning. Verstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de status van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Zo bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkopende partij heb je de taak om de nieuwe eigenaar gedegen te informeren inzake de staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig ingenieur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is deskundig op het gebied van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €120 en €190.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Het rapport beschrijft de kosten voor herstelwerk om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld als je actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerdere probleemgebieden. Door middel van deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Standaard worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Moddergat). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Noardeast-Fryslân wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de gebreken van de woning. Potentiële acute situaties worden direct aangegeven. De bouwkundige weet vaak een richtprijs om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie