Bouwkundige keuring Arcen

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Arcen uitvoeren is dan zeer verstandig. Door deze keuring krijg je een concreet beeld van de technische kwaliteit van de woning en kom je achter de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met deze informatie sta je sterker in de onderhandelingen. Op www.bouwkeuringexpert.nl bekijk je actuele info over de verschillende keuringen, de investeringen en bieden we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Arcen.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Arcen controleert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. het dak, dakpannen en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses met hierbij een kostenberekening.
 • Op die manier zal je veel inzicht krijgen van de de toestand van de woning die je op het oog hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €290 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Arcen uitvoeren

Wil je snel duidelijkheid over de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Na deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de sanitaire voorzieningen en en de toepassingen van isolatie. Tevens achterhaal je wat de financiële consequenties zijn om de verschillende problemen op te lossen. In aanvulling daarop krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de woning komt inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig specialist, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Arcen.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de bezichtiging van het huis geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting van de bouwkundige problemen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je het energielabel weten? Combineer het dan met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons platform kan je ook veel informatie vinden over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Arcen

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een expert die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Arcen (en de regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de verkoopmakelaar loop je hele woning door. De deskundige doorzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en maakt niets open. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreking resultaten

  Direct na het onderzoek beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Gebaseerd op het woningonderzoek wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit document tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bijgevoegd krijg je ook inzage in een lijst met kosten die nodig zijn om het woonobject weer in goede staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de uitkomst positief? Nu kun je met zekerheid een openingsbod doen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen rond +/- €330 en €445. Het prijskaartje wordt bepaald door allerlei onderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat heeft zijn weerslag op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Bekijk vooral goed de levertijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In het overzicht hieronder vind je samengevat de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Arcen.

Soort woningAantal m2Prijsindicatie
Flatwoning79 m2280 – €330
Rijtjeshuis107 m2€345 – €365
Hoekpand129 m2€425 – €450
2-onder-1 kap162 m2€460 – €485
Villa190 m2€530 – €540
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de kostprijs, levertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In onderstaande tabel faciliteren we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Arcen die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Lomm, Velden, Steyl, Tegelen en Broekhuizen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-arcen-5944

Wat is een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Via een aankoopkeuring in Arcen onderzoekt een onpartijdige deskundige het woonobject. Niet onverstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een objectieve beoordeling van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op basis daarvan geef je de aspirant koper informatie over de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de koper goed te informeren aangaande de staat van jouw huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? A.d.h.v. een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €110 en €225.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. De deskundige geeft ook een indicatie van een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning toekomstbestendig te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Limburg laat je meestal uitvoeren als je actief bent op de woningmarkt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerdere probleemgebieden. Door middel van deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Meestal worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Arcen). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Venlo loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke gebreken worden direct aangegeven. Deze inspecteur kent ongeveer de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie