Bouwkundige keuring Holwerd

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Holwerd inplannen kan veel meerwaarde bieden. Middels deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de gebreken van een woning en krijg je meer inzicht in de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Met deze informatie sta je sterker in de onderhandelingen. In onze uitgebreide documentatie kan je aan de slag met actuele info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en bieden we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Holwerd.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Holwerd benadert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. de ventilatie en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten krijg je meer duidelijkheid over de conditie van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is een keuring soms verplicht.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €285 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Holwerd plannen

Heb je belang bij een indicatie van de bouwtechnische staat van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Profiteer dan van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Via deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Denk aan het schilderwerk en en de staat van de CV-ketel. Zo kom je er achter wat de financiële consequenties zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Ook krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Bedrijven zoals een bouwinspecteur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Holwerd.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Ga dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Ten tijde van de controle van het huis geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge samenvatting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Combineer het dan met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker vind je ook meer informatie over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Holwerd

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te beginnen moet je een specialist zoeken die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Holwerd en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper en / of wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De inspecteur bekijkt alles maar verplaatst niks en er worden geen betimmeringen verwijderd. De inspecteur gebruik vaak een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Meteen na de inspectie beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Gebaseerd op de wooninspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit document staat de conclusie van de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bovendien vind je in het rapport een indicatie van de kosten om het woonhuis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €315 en €475. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op verschillende facetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is speelt een rol door de te verwachten reiskosten. Ook zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk goed naar levertijd van het rapport, welke instrumenten er gebruikt worden en naar ervaringen van anderen. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In de bijgaande tabel bieden wij de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Holwerd.

Type woningWoonoppervlakPrijsberekening
Bovenwoning88 m2290 – €320
Rijwoning105 m2€360 – €375
Hoekpand144 m2€410 – €450
Twee onder één kap171 m2€470 – €505
Villa192 m2€515 – €540
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de tarieven, de levertijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder overhandigen we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Holwerd die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Hiaure, Hantum, Hantumeruitburen, Ternaard en Hantumhuizen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-holwerd-9151

Kiezen voor een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Holwerd controleert een neutrale specialist het verblijf. Ideaal, zo krijg je inhoudelijke info over wat de conditie van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Met behulp van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring is een gedegen review van een pand dat jij wil verhuren. Op basis daarvan bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningeigenaar is het verplicht om de koper van informatie te voorzien over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €125 en €230.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een volledige inspectie van een huis met rapportage. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning te controleren. Daarbij geeft het inzicht in een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd zodra jij een woning op het oog hebt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van achterstallig onderhoud. Dankzij zo’n woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Vaak wordt dit gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Evenzeer worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Normaal doet men dit alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Holwerd). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten kan je dan een passend bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Noardeast-Fryslân bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële gebreken worden dan direct gesignaleerd. De expert weet vaak ook de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie