Bouwkundige keuring Groet

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Groet uitvoeren is heel erg verstandig. Op die manier krijg je inzicht in de staat van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met deze informatie sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal kan je aan de slag met actuele info over de verschillende keuringen, de prijzen en verstrekken we een schema met bouwkundig adviseurs in Groet.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Groet checkt het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals o.a. het dak, dakpannen en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport tref je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €330 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Groet uitvoeren

Wil jij meteen een indicatie van de huidige staat van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het schilderwerk en de technische staat van de CV-installatie. Ook kom je er achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Denk aan een bouwinspecteur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Groet.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kies dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het bekijken van het woonhuis geeft de bouwkundig expert direct live mondeling uitleg over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Combineer het dan met een taxatierapport en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer toelichtingen over Verkoopkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Groet

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn meerdere architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Groet en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper en / of eventueel de makelaar maak je een rondje door de woning. De inspecteur bekijkt alles maar verplaatst niets en breekt of hakt niks open. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Direct na de wooninspectie deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Aan de hand van de huis-analyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In het verslag vind je een overzicht van de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Als bijlage vind je daar een overzicht van de herstelkostenom het object te herstellen en/of renoveren.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €335 en €390. De totale prijs wordt bepaald door meerdere variabelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs vanwege de reiskosten. Ook komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Overweeg factoren zoals wachttijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het totale tarief. In het overzicht hieronder beschrijven we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Groet.

Soort woningOppervlakteGemiddelde tarief
Appartementje100 m2300 – €330
Rijtjeshuis121 m2€355 – €365
Hoekhuis144 m2€420 – €430
Twee onder één kap162 m2€450 – €490
Landhuis198 m2€520 – €545
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vraag prijzen op bij professionele bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het schema hieronder bekijk je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Groet die je mogelijk kunnen helpen met een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Schoorl, Bergen aan Zee, Bergen, Driehuizen en Zuidschermer.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-groet-1873

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Wanneer je een woning op het oog hebt ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Groet controleert een onpartijdige partij het gebouw. Een aanrader, zo krijg je inhoudelijke info over wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring is een uitgebreide check van een pand dat jij wil verhuren. Middels dit rapport geef je potentiële kopers duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om kopers te informeren over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Dankzij een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Kosten variëren tussen de €130 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Het rapport beschrijft de kosten die gemaakt moeten worden om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt in beeld wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. Aan de hand van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. In veel gevallen worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Groet). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door gebruik te maken van het rapport kan je een realistisch bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Bergen Noord-Holland wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over onderhoudstoestand van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. De ingenieur noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage kosten en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie