Bouwkundige keuring Boesingheliede

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Boesingheliede laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Hiermee krijg je een beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je een beeld van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op basis daarvan sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Door gebruik te maken van deze site verzamelen wij actuele informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Boesingheliede.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Boesingheliede checkt het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijvoorbeeld het voegwerk en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport tref je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een kostenplaatje.
 • Met deze documenten krijg je een beeld van de de staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €275 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Boesingheliede uitvoeren

Wil jij meteen een onderzoek laten doen naar de bouwkundige staat van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de kruipruimte en en de staat van eventuele schuren en garages. Ook heb je dan inzicht in wat de financiële consequenties zijn om de verschillende problemen op te lossen. Daarbij krijg je meer helderheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Onder andere een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Boesingheliede.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Laat je informeren over de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Tijdens het onderzoek van het woonobject geeft de bouwkundig expert een mondeling verslag over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Via onze vergelijker tref je ook praktische toelichtingen over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Boesingheliede

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste neem je contact op met een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Boesingheliede en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of wellicht een makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwspecialist onderzoekt alles maar verplaatst niks en breekt of hakt niks open. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken resultaten

  In aansluiting op de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Aan de hand van de wooninspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Hierin lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Tevens vind je in het rapport een lijst met kosten die nodig zijn om de woonruimte weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €280 en €440. Het kostenplaatje is afhankelijk van verschillendeaspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook de plaats waar de woning staat heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de oplevertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de definitieve prijs. In het schema hieronder verstrekken we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Boesingheliede.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGeschatte prijs
Bovenwoning77 m2285 – €305
Rijwoning106 m2€350 – €390
Kopwoning132 m2€400 – €435
Geschakelde woning159 m2€450 – €490
Vrijstaand197 m2€515 – €560
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij professionele bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de prijsverwachting, de levertijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In onderstaande tabel faciliteren we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Boesingheliede die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Cruquius, Vijfhuizen, Zwaanshoek, Hoofddorp en Bennebroek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-boesingheliede-2143

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Boesingheliede checkt een onafhankelijk partij het verblijf. Verstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Daarmee geef je de kopende partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om kopers te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is op de hoogte van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €100 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een volledige inspectie van een huis met rapportage. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. De deskundige geeft ook een indicatie van de noodzakelijke investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt in beeld op het moment dat je een woning op het oog hebt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak onderhoud problematiek. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Vaak wordt dit gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Tevens worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Boesingheliede). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Geholpen door het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Haarlemmermeer wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de staat van het huis. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. De expert weet vaak een richtprijs om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie