Bouwkundige keuring Espel

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Espel uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Door middel van deze analyse krijg je een concreet beeld van de de gebreken van een woning en krijg je een beeld van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op die manier heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Door gebruik te maken van deze site bekijk je nuttige informatie over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en verstrekken we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Espel.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Espel bekijkt het huis grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar in het oog springende zaken zoals de vloerconstructies en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport vind je per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een kostenplaatje.
 • Door deze inspectie krijg je meer duidelijkheid over de toestand van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €345 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Espel uitvoeren

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de technische kwaliteit een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Middels deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de vloerconstructies en en de staat van de CV-ketel. Hiermee kom je er achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt terecht bij een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Espel.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Overweeg dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de analyse van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige punten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker lees je ook handige toelichtingen over Keuring voor woningverkoop.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Espel

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen zoek je een specialist die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit meerdere architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Espel (en in de buurt).

 2. Het onderzoek van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar en/of wellicht een makelaar wordt de hele woning bekeken. De expert onderzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en richt dus nooit schade aan. De ingenieur heeft hiervoor o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Na de huisbeoordeling meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met behulp van de inspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Tevens staat in het document een kostenindicatie om het object te herstellen en/of renoveren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €275 en €495. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van verschillende onderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Kijk altijd goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar ervaringen van anderen. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In het schema hieronder verstrekken we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Espel.

Type huis Aantal m2Geschatte tarieven
Etagewoning89 m2275 – €315
Rijtjeshuis108 m2€355 – €375
Hoekwoning141 m2€405 – €435
Twee onder één kap159 m2€475 – €485
Vrijstaand184 m2€515 – €555
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vind professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: een inschatting van de kosten, levertijd van de rapportage, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema bieden wij de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Espel die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Tollebeek, Nagele, Ens, Emmeloord en Mastenbroek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-espel-8311

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Espel checkt een onpartijdige partij de woning. Slim, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de toestand van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke keuring van een pand dat je in de verkoop wil doen. Middels dit rapport geef je potentiële kopers duidelijkheid over de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningeigenaar is het verplicht om de potentiële koper van informatie te voorzien over de staat van jouw huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door middel van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Het bouwkundig adviesbureau bekijkt alle opleverpunten en weet veel van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €105 en €215.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De deskundige geeft ook een indicatie van een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
De bouwtechnische keuring in de provincie Flevoland laat je meestal uitvoeren als je mogelijk een woning wilt kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op onderhoud problematiek. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de regel wordt het onderzoek gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Standaard worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Espel). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een realistisch bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Noordoostpolder wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Potentiële acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie