Bouwkundige keuring Zeerijp

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Zeerijp laten doen is zeker iets om te overwegen. Met behulp van de inspecteur krijg je een goed beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je een indicatie van de kosten om het object in goede staat te brengen. Met die kennis sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze pagina lees je meer informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de tarieven en bekijk je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Zeerijp.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Zeerijp inspecteert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals o.a. de vloeren en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle bevindingen van de deskundige inclusief een kostenplaatje.
 • Door deze inspectie weet je alles over de staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €335 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zeerijp afspreken

Heb je belang bij inzicht in de technische kwaliteit jouw appartement of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. De inspecteur bekijkt o.a. de vloerconstructies en en de staat van eventuele schuren en garages. Daarbij wordt het overzichtelijk welke investeringen nodig zijn om eventuele gebreken te verhelpen. In aanvulling daarop krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die langskomt om deze keuring te doen. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Zeerijp.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Vraag dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform kan je ook veel informatie vinden over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Zeerijp

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te beginnen heb je een expert nodig die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan meerdere architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Zeerijp en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of makelaar van de verkopende partij loop je hele woning door. De specialist analyseert alles maar verplaatst geen meubels en schroeft niets open. De expert gebruik vaak een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na het woningonderzoek vertelt de bouwkundige zijn observaties. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met behulp van de inspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Hierin vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Bijgevoegd krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om het huis in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Zorg dan dat je dit opneemt in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €275 en €410. De uiteindelijke prijs hangt af van allerlei facetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op de oplevertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In de vergelijker hieronder delen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Zeerijp.

WoonobjectGrootteGeschatte kosten
Appartement82 m2275 – €315
Tussenwoning101 m2€335 – €380
Hoekwoning131 m2€420 – €445
Geschakelde woning165 m2€470 – €495
Landhuis189 m2€530 – €535
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vind geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de prijsindicatie, de levertijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de figuur hieronder faciliteren we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zeerijp die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Eenum, Leermens, Oosterwijtwerd, Spijk en Godlinze.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zeerijp-9914

Aankoopkeuring voor een woning

Als je een mooie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Zeerijp checkt een onpartijdige specialist het gebouw. Handig, zo weet je snel meer over wat de onderhoudsstatus van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een objectieve beoordeling van een pand dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee verstrek je de benodigde info over de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar goed te informeren aangaande de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Dankzij een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is op de hoogte van de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €115 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De bouwspecialist calculeert tevens de herstelkosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt geadviseerd wanneer je actief bent op de woningmarkt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben achterstallig onderhoud. Aan de hand van de woningkeuring weet je wat je koopt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Ook worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Zeerijp). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Loppersum bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De specialist verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie