Bouwkundige keuring Emmeloord

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Emmeloord regelen kan veel onzekerheid wegnemen. Middels deze inspectie krijg je een concreet beeld van de bouwkundige staat van het huis en ontvang je een inschatting van de kosten om de gebreken op te lossen. Op die manier kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je alle benodigde info over de verschillende keuringen, de onkosten en achterhaal je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Emmeloord.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Emmeloord inspecteert het huis grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijvoorbeeld de algehele kavel en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer duidelijkheid over de conditie van de woning waar je interesse in hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €335 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Emmeloord regelen

Behoefte aan duidelijkheid over de bouwtechnische staat van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Dankzij deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de algehele kavel en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Zo kom je er ook achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om mogelijke gebreken op te lossen. Ook krijg je een overzicht van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de keuring uitvoert. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Emmeloord.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Overweeg dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Tijdens het onderzoek van het woonobject geeft de bouwadviseur een mondelinge toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Via onze vergelijker vind je ook meer gegevens over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Emmeloord

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst zoek je een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn een aantal architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Emmeloord (en de nabije regio).

 2. De analyse en keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar en / of de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwexpert analyseert alles maar verplaatst niks en maakt niets open. De ingenieur beschikt doorgaans over een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Meteen na de inspectie deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Aan de hand van de huis-analyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Daarin is een beoordeling te vinden met de observaties en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage staat in het document een overzicht met de kosten om het gebouw weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €315 en €490. De totale prijs is gebaseerd op diverse variabelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning heeft invloed in verband met de reiskosten. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Overweeg factoren zoals wachttijd, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In het overzicht hieronder verstrekken we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Emmeloord.

WoonobjectAantal m2Geschatte kosten
Appartementje78 m2300 – €310
Rijtjeshuis125 m2€350 – €385
Hoekhuis150 m2€410 – €445
Twee onder één kap159 m2€475 – €505
Vrijstaand188 m2€510 – €540
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Factoren die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kostprijs, levertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema bieden wij gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Emmeloord die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Mastenbroek, Genemuiden, Kamperveen, Grafhorst en Zalk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-emmeloord-8302

Aankoopkeuring voor een woning

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Emmeloord controleert een neutrale ingenieur het verblijf. Niet onverstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de gesteldheid van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring betekent: een inspectie van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper te informeren over de staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig ingenieur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet veel van het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €130 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de benodigde kosten om eventuele gebreken te herstellen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Flevoland komt in beeld wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerder onderhoudsproblemen. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Doorgaans worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Emmeloord). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Geholpen door het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Noordoostpolder wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële acute situaties worden meteen aangestipt. De expert verstrekt ook een kleine calculatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie