Bouwkundige keuring Nederhemert

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Nederhemert uitvoeren is een verstandige keuze. Op die manier krijg je op hoofdlijnen een beeld van de bouwkundige staat van het huis en krijg je een indicatie van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Zo sta je sterker in prijsonderhandelingen. Via bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij praktische info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de kosten en verschaffen we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Nederhemert.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Nederhemert analyseert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijvoorbeeld de algehele kavel en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de status van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren rond de €305 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nederhemert plannen

Heel snel een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt gekeken naar o.a. de vloeren en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Daarbij achterhaal je welke kosten er gemaakt moeten worden om de verschillende problemen op te lossen. Tevens krijg je een beeld van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die het woonobject gaat inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Denk aan een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Nederhemert.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Laat je informeren over een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Ten tijde van de controle van het huis geeft de bouwkundig expert een mondelinge samenvatting van de bouwkundige onderdelen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je het energielabel weten? Regel ook direct een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons portaal vind je ook meer informatie over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Nederhemert

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een specialist die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij een aantal architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Nederhemert (en in de buurt).

 2. Het onderzoek van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De deskundige analyseert alles maar verplaatst geen meubels en schroeft ook niks open. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies bespreken

  Meteen na het onderzoek omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Gebaseerd op de wooninspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit document lees je alle opvallende zaken en de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Daarnaast vind je hier een indicatie van de kosten om het woonhuis in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €300 en €405. De prijs hangt af van diverse factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Neem zaken in overweging zoals levertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In het bijgesloten overzicht vind je samengevat de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Nederhemert.

Soort huisWoonoppervlakPrijsindicatie
Etagewoning89 m2280 – €330
Tussenwoning101 m2€360 – €390
Hoekpand135 m2€420 – €435
Twee onder één kap155 m2€465 – €505
Vrijstaand185 m2€505 – €555
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vind goede bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: een inschatting van de kosten, de oplevertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het volgende schema overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Nederhemert die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Delwijnen, Kerkwijk, Bruchem, Nieuwaal en Gameren.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nederhemert-5317

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door middel van een aankoopkeuring in Nederhemert bekijkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur het gebouw. Een aanrader, zo weet je snel meer over wat de status van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke keuring van een woonobject dat je te koop wilt aanbieden. Op deze manier geef je de andere partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper goed te informeren aangaande onderhoudstoestand van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig expert gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet veel van de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €120 en €225.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek betekent een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de benodigde kosten om de woning in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland is relevant zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verborgen gebreken. Aan de hand van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Eveneens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Nederhemert). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Zaltbommel wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De specialist biedt ook een kostenoverzicht van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie