Bouwkundige keuring Mastenbroek

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Mastenbroek laten doen is dan zeer verstandig. Op die manier krijg je een idee van de bouwkundige staat van het huis en ontvang je een inschatting van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op die manier kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met actuele info over de verschillende keuringen, de kosten en tref je een schema met bouwkundig adviseurs in Mastenbroek.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Mastenbroek controleert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van het leidingwerk en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie krijg je een helder beeld van de de gesteldheid van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €300 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Mastenbroek regelen

Heb je belang bij een indicatie van de staat (en gebreken) van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Dankzij deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het voegwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Dan achterhaal je welke kosten er gemaakt dienen te worden om de geconstateerde issues op te pakken. Daarbij krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Mastenbroek.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het bekijken van het huis geeft de bouwkundig expert mondeling een toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Kies dan ook voor een taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons platform lees je ook handige informatie over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Mastenbroek

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen neem je contact op met een deskundige die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Mastenbroek (en in de buurt).

 2. Woninginspectie

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en/of eventueel de makelaar wordt de hele woning bekeken. De deskundige checkt alles maar verplaatst geen meubels en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De expert beschikt doorgaans over een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Steunend op de wooninspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In het verslag staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Ook vind je daar een overzicht met de kosten om het object weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €345 en €460. De totale prijs hangt af van verschillendevariabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Eveneens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke instrumenten er gebruikt worden en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In het onderstaand overzicht delen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Mastenbroek.

WoonobjectWoonoppervlakGemiddelde onkosten
Appartement95 m2295 – €315
Tussenwoning104 m2€335 – €375
Hoekhuis128 m2€410 – €445
Geschakelde woning154 m2€460 – €480
Landhuis182 m2€520 – €545
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vraag prijzen op bij erkende bouwkundigen in de omgeving

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: de prijzen, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Mastenbroek die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Genemuiden, Kamperveen, Grafhorst, Zalk en s-Heerenbroek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-mastenbroek-8294

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Mastenbroek checkt een onpartijdige expert de potentiële woning. Belangrijk, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woning die binnenkort op de markt komt. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om kopers te informeren over onderhoudstoestand van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Een bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet precies hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €110 en €220.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Je voert een bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Daarbij geeft het inzicht in een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning op te knappen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel wordt uitgevoerd wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. Door te kiezen voor een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Doorgaans worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Mastenbroek). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Onder begeleiding van de bouwkundig specialist uit de gemeente Zwartewaterland loop je door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. De expert verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie