Bouwkundige keuring Noordoostpolder

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Noordoostpolder inplannen is zeker iets om te overwegen. Op die manier krijg je een beeld van de technische kwaliteit van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Daarmee heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. In onze uitgebreide documentatie kan je aan de slag met alle benodigde informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en achterhaal je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Noordoostpolder.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Noordoostpolder inspecteert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals onder andere de ventilatie en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op die manier heb je een duidelijk beeld van de staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €290 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Noordoostpolder plannen

Heb je belang bij een inspectie van de bouwtechnische staat van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Na deze analyse weet je de probleempunten van de woning. De inspecteur bekijkt o.a. de vloeren en en of er sprake is van lekkages. Tevens kom je er achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Eveneens krijg je een beeld van het onderhoud voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwadviseur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Noordoostpolder.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Overweeg dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist snelle en concrete adviezen van de bouwkundige problemen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan dan ook meteen een actuele taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer uitleg over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Noordoostpolder

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst neem je contact op met een specialist die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Noordoostpolder (en de nabije regio).

 2. De inspectie van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niets en hakt niks open. Deze persoon kan gebruik maken van een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Direct na het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Gebaseerd op de keuring krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit document lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Ook bekijk je hier een tariefoverzicht om het gebouw weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €285 en €445. Het kostenplaatje bestaat uit verschillende punten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Neem zaken in overweging zoals levertijd van het rapport, hoe uitgebreid de rapportage is en naar reviews van andere klanten. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In de bijgaande tabel vind je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Noordoostpolder.

Type woningWoonoppervlakGemiddelde kosten
Etagewoning87 m2€285 – €305
Rijtjeshuis105 m2€360 – €385
Hoekhuis139 m2€425 – €445
Twee onder één kap168 m2€460 – €480
Herenhuis179 m2€520 – €555
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vind professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: de kostprijs, levertijd van het rapport, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna tref je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Noordoostpolder die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Kampen, Dronten, Lelystad, Heerde en Epe.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-noordoostpolder-8309

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Noordoostpolder analyseert een neutrale bouwkundig ingenieur de woning. Belangrijk, zo weet je snel meer over wat de huidige staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een huis dat je te koop wilt aanbieden. Op deze manier geef je de andere partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om de aspirant koper op de hoogte te brengen van de staat van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met behulp van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig ingenieur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet precies hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €120 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de kosten die gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te herstellen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
De bouwtechnische keuring in de provincie Flevoland wordt uitgevoerd in het geval je een woning op het oog hebt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van achterstallig onderhoud. D.m.v. een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Meestal worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Noordoostpolder). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Noordoostpolder maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de staat van het woonobject. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct benoemd. De ingenieur weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

 • Bouwkundige keuring Bant
 • Bouwkundige keuring Luttelgeest
 • Bouwkundige keuring Marknesse
 • Bouwkundige keuring Kraggenburg
 • Bouwkundige keuring Schokland
 • Bouwkundige keuring Emmeloord
 • Bouwkundige keuring Ens
 • Bouwkundige keuring Nagele
 • Bouwkundige keuring Tollebeek
 • Bouwkundige keuring Espel
 • Bouwkundige keuring Creil
 • Bouwkundige keuring Rutten
 • Plaats een reactie