Bouwkundige keuring Nagele

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Nagele inplannen kan veel meerwaarde bieden. Hiermee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je meer inzicht in de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met deze informatie heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze pagina verzamelen wij alle benodigde informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en check je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Nagele.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Nagele inspecteert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld het dak, pannen, dakbeschot en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Door deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de actuele situatie en staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €340 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nagele plannen

Heel snel een indicatie van de staat en de waarde van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Met deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de dakbedekking en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Daarbij weet je welke kosten er bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Onder andere een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Nagele.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Bekijk de mogelijkheden van een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van het woonobject geeft de bouwadviseur direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je het energielabel weten? Je kunt het dan ook combineren met een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende uitleg over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Nagele

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst neem je contact op met een specialist die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan een aantal architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Nagele (regio).

 2. Woninginspectie

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen inboedel en schroeft niets open. De ingenieur gebruik vaak een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de huis-analyse krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport vind je een overzicht van de waarnemingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Tevens vind je in het rapport een indicatie van de kosten om de woonruimte in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €290 en €485. De totaalprijs is gebaseerd op verschillendeonderdelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook de regio is van belang vanwege de reiskosten. Eveneens komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Kijk altijd goed naar levertijd van het rapport, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In het schema hieronder vind je overzichtelijk de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Nagele.

Soort woningNetto woonoppervlakteGemiddelde kosten
Flatwoning83 m2280 – €330
Rijwoning112 m2€340 – €370
Hoekpand128 m2€425 – €430
2-onder-1 kap173 m2€455 – €490
Landhuis199 m2€510 – €550
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vind betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: een inschatting van de kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nagele die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Ens, Emmeloord, Mastenbroek, Genemuiden en Kamperveen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nagele-8308

Waarom een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met een aankoopkeuring in Nagele bekijkt een onpartijdige ingenieur het woonobject. Niet zo gek, zo ontvang je betrouwbare details over wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een gedegen review van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat jij wil verhuren. Op basis daarvan geef je de aspirant koper informatie over onderhoudstoestand van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper goed te informeren aangaande de staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwinspecteur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €130 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de herstelkosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Flevoland komt doorgaans ter sprake op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van onderhoud problematiek. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Meestal worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Nagele). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak kan je een marktconform bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Noordoostpolder maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de staat van het woonobject. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct benoemd. De ingenieur verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie