Bouwkundige keuring Lauwersoog

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Lauwersoog regelen is heel erg verstandig. Door middel van deze analyse krijg je een concreet beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en ontvang je een inschatting van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Daarmee sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op ons woonplatform kan je aan de slag met alle benodigde informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en achterhaal je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Lauwersoog.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Lauwersoog benadert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals o.a. de kruipruimte en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat de informatie en conclusies van de inspecteur met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €290 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lauwersoog inplannen

Heb je belang bij inzicht in de algehele staat van je woning of van een woning die te koop staat? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Met deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de kozijnen en en hoe het met de isolatie gesteld is. Dan weet je welke kosten er gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Voorts krijg je meer helderheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die het woonobject gaat inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig expert, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Lauwersoog.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doorlopen van de woning geeft de bouwkundig expert mondeling een toelichting van alle bouwkundige aspecten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons platform tref je ook praktische gegevens over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Lauwersoog

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst neem je contact op met een specialist die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Lauwersoog (regio).

 2. Woninginspectie

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar & wellicht een makelaar loop je alles in het huis na. De specialist onderzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft ook niks open. De specialist neemt altijd spullen mee zoals thermografische camera en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  In aansluiting op de wooninspectie meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de inspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In het verslag staat de conclusie van de waarnemingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Tevens staat in het document een kostenindicatie om de woning weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €315 en €430. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op een aantal factoren. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk altijd goed naar levertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In de bijgaande tabel delen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Lauwersoog.

Type huis GrootteGemiddelde kosten
Flatwoning75 m2280 – €305
Rijwoning111 m2€335 – €380
Hoekhuis132 m2€415 – €445
Geschakelde woning151 m2€460 – €505
Villa192 m2€520 – €560
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kostprijs, de snelheid, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder verstrekken we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Lauwersoog die potentieel hun service kunnen verlenen bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Vierhuizen, Zoutkamp, Houwerzijl, Ulrum en Westernieland.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lauwersoog-9976

Plan direct online een aankoopkeuring in

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met een aankoopkeuring in Lauwersoog onderzoekt een onpartijdige specialist het woonhuis. Ideaal, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Via een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Informatie over verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een inspectie van een woning die binnenkort op de markt komt. Op die manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om de kopende partij op de hoogte te brengen van de staat van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is deskundig op het gebied van de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €120 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten voor herstelwerk om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt geadviseerd op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerdere probleemgebieden. Door middel van deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Meestal worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Lauwersoog). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van de resultaten is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente Het Hogeland bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de snelle levertijd.

Plaats een reactie