Bouwkundige keuring Voorschoten

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Voorschoten regelen is zeker iets om te overwegen. Hiermee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de gebreken van een woning en ontvang je een inschatting van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Op basis daarvan creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je meer uitgebreide info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en tref je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Voorschoten.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Je bouwkundig inspecteur in Voorschoten onderzoek het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de puien en kozijnen en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur met hierbij een kostenberekening.
 • Zo krijg je meer duidelijkheid over de staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €315 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Voorschoten laten uitvoeren

Direct een inspectie van de algehele staat van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Je kunt denken aan de plafonds en en de onderhoudsstaat van de keuken. Dan krijg je een indicatie van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. Ook krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die langskomt om deze keuring te doen. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwkundig specialist, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Voorschoten.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in mei 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kies dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige punten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op deze website lees je ook handige uitleg over Aankoopkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Voorschoten

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Als eerste heb je een deskundige nodig die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Voorschoten en omgeving.

 2. De technische keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper & de verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De expert analyseert alles maar verplaatst geen inboedel en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Direct na de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Geleid door de inspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit document lees je alle opvallende zaken en de observaties en eventuele gebreken. Als bijlage bekijk je hier een kostenindicatie om het object bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €305 en €460. Het prijskaartje is gebaseerd op diverse punten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats heeft invloed in verband met de reiskosten. Bovendien komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk goed naar de snelheid, de instrumenten die de expert gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In de bijgaande tabel verstrekken we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Voorschoten.

Type woningAantal m2Prijsberekening
Bovenwoning91 m2275 – €320
Rijtjeshuis113 m2€340 – €365
Hoekwoning136 m2€400 – €430
Twee onder één kap172 m2€455 – €480
Villa195 m2€515 – €535
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport mei 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Aspecten die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de prijsverwachting, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het volgende schema bieden wij de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Voorschoten die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Wassenaar, Katwijk, Noordwijk, Hillegom en Lisse.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-voorschoten-2251

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met een aankoopkeuring in Voorschoten analyseert een onpartijdige bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Belangrijk, zo ontvang je betrouwbare details over wat de conditie van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide check van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de potentiële koper goed te informeren aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? A.d.h.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig adviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is deskundig op het gebied van de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €120 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Waarom een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt uitgevoerd op het moment dat je mogelijk een woning wilt kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerdere probleemgebieden. Dankzij zo’n woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Dikwijls worden de uitslagen van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Voorschoten). Worden er veel gebreken ontdekt? Door middel van dit rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwadviseur uit de gemeente Voorschoten loop je door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de gebreken van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De ingenieur verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie