Bouwkundige keuring Hiaure

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Hiaure laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Daarmee krijg je een beeld van de huidige staat van het huis en ontvang je een inschatting van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op die manier sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op www.bouwkeuringexpert.nl bekijk je uitgebreide informatie over de verschillende keuringen, de onkosten en bieden we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Hiaure.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Hiaure benadert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijvoorbeeld de sanitaire voorzieningen en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport tref je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Zo zal je veel inzicht krijgen van de de staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €290 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hiaure plannen

Op korte termijn duidelijkheid over de bouwtechnische staat van jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Middels deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. De inspecteur bekijkt o.a. het voegwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken. Hiermee achterhaal je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Voorts krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de keuring uitvoert. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Hiaure.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van het huis geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan dan ook meteen een actuele taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform lees je ook aanvullende gegevens over Veelgestelde vragen.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Hiaure

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Ten eerste moet je een deskundige hebben die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Hiaure (regio).

 2. De inspectie van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper en/of wellicht een makelaar loop je alles in het huis na. De expert analyseert alles maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. De specialist kan gebruik maken van thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afronding van de wooninspectie meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van de huisbeoordeling komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In deze documentatie vind je een overzicht van de waarnemingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarnaast vind je in het rapport een indicatie van de kosten om de woonruimte te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €300 en €425. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door diverse variabelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk altijd goed naar de oplevertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In het overzicht hieronder berekenen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Hiaure.

Soort woningAantal m2Gemiddelde tarief
Studio78 m2275 – €325
Rijwoning113 m2€360 – €385
Hoekhuis126 m2€400 – €440
2-onder-1 kap152 m2€475 – €480
Vrijstaand192 m2€520 – €535
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Zaken die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de kosten, de snelheid, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna overhandigen we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hiaure die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Hantum, Hantumeruitburen, Ternaard, Hantumhuizen en Moddergat.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hiaure-9148

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een woning gaat kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. D.m.v. een aankoopkeuring in Hiaure bekijkt een neutrale bouwkundig ingenieur het huis. Verstandig, want op deze manier weet je exact wat de toestand van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Met behulp van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper te informeren over de staat van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en is op de hoogte van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Kosten variëren tussen de €120 en €215.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een volledige inspectie van een huis met rapportage. Het doel van een bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. De deskundige geeft ook een indicatie van de noodzakelijke investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op onderhoud problematiek. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Standaard wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Hiaure). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten kan je een realistisch bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Noardeast-Fryslân maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de gebreken van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De bouwkundige verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie