Bouwkundige keuring Bad Nieuweschans

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Bad Nieuweschans laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Hiermee krijg je inzicht in de huidige staat van het huis en krijg je een indicatie van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Zo is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met praktische informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de investeringen en achterhaal je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Bad Nieuweschans.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Bad Nieuweschans checkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de staat van de riolering en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je meer duidelijkheid over de status van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €295 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bad Nieuweschans afspreken

Op korte termijn een inspectie van de huidige staat van een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Dankzij deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de ventilatie en en of er lekkages zijn. Dan krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Ook krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Denk aan een bouwkundig expert, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Bad Nieuweschans.

Besparen op een bouwkeuring in maart 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Overweeg dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwadviseur een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Kies dan ook voor een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons portaal tref je ook praktische uitleg over Keuring bij woningoplevering.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Bad Nieuweschans

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te starten zoek je een expert die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij meerdere architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Bad Nieuweschans en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper & wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De specialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niks en breekt of hakt niks open. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afloop van de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met de gegevens van het onderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In deze documentatie is een beoordeling te vinden met de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd vind je hier een overzicht met de kosten om het woonhuis weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €280 en €430. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door verschillende aspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Overweeg factoren zoals wachttijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In het bijgesloten overzicht beschrijven we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Bad Nieuweschans.

WoonobjectGroottePrijsindicatie
Flatwoning77 m2290 – €330
Rijwoning109 m2€355 – €380
Hoekwoning149 m2€425 – €445
2-onder-1 kap153 m2€450 – €505
Vrijstaand180 m2€520 – €545
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport maart 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderdelen die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: de prijzen, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de lijst hierna tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bad Nieuweschans die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Oudezijl, Drieborg, Nieuw Beerta, Beerta en Blauwestad.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bad-nieuweschans-9693

Aankoopkeuring voor een woonobject

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Bad Nieuweschans controleert een objectieve deskundige het huis. Ideaal, want op deze manier weet je exact wat de onderhoudsstatus van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een objectieve beoordeling van een huis die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkopende partij heb je de taak om de koper goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Aan de hand van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist check alle opleverpunten en is op de hoogte van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €105 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. Je krijgt nadere toelichting over de kosten voor herstelwerk om het woonobject in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Groningen is relevant zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen verborgen gebreken. D.m.v. een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Evenzeer worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Bad Nieuweschans). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Oldambt loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Potentiële gebreken worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage kosten en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie