Bouwkundige keuring Drieborg

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Drieborg regelen is een verstandige keuze. Door middel van deze analyse zal je veel inzicht krijgen over de bouwkundige staat van de woning en inzage in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Zo worden de onderhandelingen transparanter. Op deze website verzamelen wij alle benodigde info over de verschillende keuringen, de onkosten en check je en tabel met bouwkundig adviseurs in Drieborg.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Drieborg checkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijv. de vloeren en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten krijg je een helder beeld van de de status van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €295 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Drieborg inplannen

Wil je snel een onderzoek laten doen naar de staat en de waarde van een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Dankzij deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het metselwerk en en of er lekkages zijn. Daarbij weet je welke kosten er gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Ook krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij beslist zelf welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundige, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Drieborg.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van het object geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons platform lees je ook handige gegevens over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Drieborg

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst moet je een deskundige zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Drieborg en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & makelaar van de verkopende partij loop je alles in het huis na. De inspecteur analyseert alles maar verplaatst niets en schroeft niets open. De specialist heeft hiervoor o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afronding van de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Geleid door de woninganalyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit stuk lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien krijg je ook inzage in een overzicht met de kosten om het verblijf weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen rond +/- €275 en €425. De totaalprijs bestaat uit meerdere variabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk altijd goed naar de levertijd, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In de tabel hieronder vind je samengevat de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Drieborg.

WoonobjectAantal m2Prijsberekening
Flatwoning95 m2€280 – €310
Rijwoning120 m2€360 – €390
Kopwoning146 m2€410 – €430
Geschakelde woning174 m2€460 – €485
Herenhuis198 m2€510 – €560
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vind professionele bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de geschatte kosten, levertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder tref je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Drieborg die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Nieuw Beerta, Beerta, Blauwestad, Finsterwolde en Oostwold.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-drieborg-9688

Pluspunten van de aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Drieborg controleert een onpartijdige ingenieur het verblijf. Niet onverstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de status van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een objectieve beoordeling van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Zo verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht de kopende partij te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Middels een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwadviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is op de hoogte van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €105 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning te achterhalen. De inspecteer berekent ook de herstelkosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt geadviseerd op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak achterstallig onderhoud. Dankzij zo’n woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. In veel gevallen worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Drieborg). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Oldambt wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de staat van het woonobject. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De bouwkundige kent ongeveer de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie