Bouwkundige keuring Hooge Zwaluwe

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Hooge Zwaluwe laten doen kan veel onzekerheid wegnemen. Daarmee krijg je een idee van de staat en waarde van de woning en krijg je een beeld van de kosten om de gebreken op te lossen. Daarmee sta je sterker in de onderhandelingen. Via bouwkeuringexpert.nl bekijk je aanvullende informatie over de verschillende keuringen, de tarieven en achterhaal je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Hooge Zwaluwe.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Hooge Zwaluwe bekijkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals o.a. de meterkast en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Zo zal je veel inzicht krijgen van de de conditie van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €350 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hooge Zwaluwe afspreken

Op korte termijn inzicht in de technische kwaliteit een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Door deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. De inspecteur bekijkt o.a. het dak, dakpannen en de staat van de CV-ketel. Ook krijg je een indicatie van welke kosten er bij komen kijken om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij beslist zelf welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Hooge Zwaluwe.

Besparen op een bouwkeuring in december 2023
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Tijdens het onderzoek van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting van alle bouwkundige punten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons platform lees je ook aanvullende toelichtingen over Verkoopkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Hooge Zwaluwe

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te beginnen zoek je een expert die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit een aantal architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Hooge Zwaluwe en omgeving.

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper en/of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De specialist doorzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft ook niks open. Hij of zij gebruikt o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Na de wooninspectie vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Steunend op het onderzoek wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit document staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij staat in het document een overzicht van de herstelkostenom het object weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2023 liggen rond +/- €300 en €430. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op verschillende aspecten. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Eveneens zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Belangrijke punten zijn levertijd van het rapport, de deskundigheid en ervaring van de expert en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder bieden wij de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Hooge Zwaluwe.

Soort huisAantal m2Geschatte prijs
Appartementje82 m2290 – €325
Rijtjeshuis103 m2€355 – €370
Kopwoning138 m2€400 – €450
Geschakelde woning161 m2€470 – €490
Landhuis184 m2€515 – €550
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk tarieven van professionele bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Onderdelen die van belang zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: een inschatting van de kosten, de levertijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de tabel hieronder faciliteren we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Hooge Zwaluwe die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Lage Zwaluwe, Made, Den Hout, Oosteind en Rijsbergen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hooge-zwaluwe-4927

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Als je een mooie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Dankzij een aankoopkeuring in Hooge Zwaluwe onderzoekt een neutrale partij het woonhuis. Handig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de toestand van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een gedegen review van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over de onderhoudssituatie van het huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper te informeren over de staat van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Met behulp van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €100 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek is een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning in te schatten. Het rapport beschrijft de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant laat je meestal uitvoeren als je een woning op het oog hebt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben onderhoud problematiek. D.m.v. een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Steeds vaker wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Hooge Zwaluwe). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Drimmelen maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de staat van het huis. Potentiële problemen worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie