Bouwkundige keuring Blauwestad

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Blauwestad uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Met behulp van de inspecteur krijg je inzicht in de huidige staat van het huis en krijg je een beeld van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met deze informatie sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze pagina bieden wij alle benodigde informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en doorzoek je een schema met bouwkundig adviseurs in Blauwestad.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • De bouwkundig inspecteur in Blauwestad bekijkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijv. de kruipruimte en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Met deze documenten krijg je een goed beeld van de de conditie van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €330 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Blauwestad laten uitvoeren

Wil jij meteen inzicht in de huidige staat van een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Met deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de staat van de elektrische installatie. Ook kom je er achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Tevens krijg je meer inzicht in onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een partij kiezen die het woonobject gaat inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwinspecteur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Blauwestad.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de bezichtiging van het huis geeft de bouwkundig expert gelijk mondeling zijn bevindingen door van de staat en gebreken. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Regel ook direct een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons portaal bekijk je ook nuttige toelichtingen over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Blauwestad

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Ten eerste moet je contact zoeken met een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit allerlei architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Blauwestad (regio).

 2. De technische keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De inspecteur analyseert alles maar verplaatst geen huisraad en hakt niks open. De expert gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Meteen na de keuring vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van het onderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en eventuele gebreken. Ook bekijk je hier een kostenindicatie om het woonhuis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €325 en €375. De prijs bestaat uit diverse factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Overweeg factoren zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In de onderstaande tabel berekenen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Blauwestad.

WoonobjectGrootteGemiddelde tarief
Appartement85 m2300 – €330
Tussenwoning120 m2€345 – €375
Hoekwoning141 m2€400 – €430
2-onder-1 kap156 m2€475 – €490
Vrijstaand181 m2€515 – €550
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van professionele bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Zaken die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de uurtarieven, levertijd van het rapport, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna faciliteren we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Blauwestad die potentieel hun service kunnen verlenen bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Finsterwolde, Oostwold, Midwolda, Scheemda en Westerlee.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-blauwestad-9685

Aankoopkeuring uit laten voeren

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Blauwestad bekijkt een objectieve partij de woning. Niet zo gek, zo weet je snel meer over wat de actuele situatie en staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide en deskundige keuring van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee geef je de aspirant koper informatie over onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper te informeren over de staat van jouw huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Met een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig expert check alle opleverpunten en is op de hoogte van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €125 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Het rapport beschrijft de noodzakelijke investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt in beeld in situaties wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op achterstallig onderhoud. Aan de hand van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Doorgaans worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Blauwestad). Worden er veel gebreken ontdekt? Met het rapport in je broekzak kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Oldambt wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Eventuele acute situaties worden direct benoemd. Deze inspecteur geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie