Bouwkundige keuring Beerta

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Beerta inplannen is dan zeer verstandig. Middels deze inspectie krijg je een idee van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je een indicatie van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Met die kennis is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze pagina bekijk je uitgebreide informatie over de verschillende keuringen, de investeringen en verstrekken we en tabel met bouwkundig adviseurs in Beerta.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Beerta benadert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld het leidingwerk en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je per onderdeel een uitgebreide documentatie incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op die manier krijg je meer duidelijkheid over de conditie van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €310 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Beerta laten uitvoeren

Heel snel inzicht in de algehele staat van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Na deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het dak, pannen, dakbeschot en en hoe het met de isolatie gesteld is. Ook weet je welke kosten er bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Eveneens krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die deze keuringen kan uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Onder andere een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Beerta.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundige mondeling een toelichting van de bouwkundige problemen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan het dan tegelijk in met een actuele taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons portaal tref je ook praktische informatie over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Beerta

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Ten eerste zoek je een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Beerta (regio).

 2. De technische keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper en/of de verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De expert bekijkt alles maar verplaatst geen inboedel en maakt niets open. De expert beschikt doorgaans over een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Meteen na de keuring omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit stuk staat een lijst met de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bijgevoegd vind je hier een schatting van de onkosten om de woning in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen tussen de €335 en €480. De totale prijs bestaat uit allerlei variabelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 hebben de meeste invloed. Ook de plaats waar de woning staat heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Kijk altijd goed naar levertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder bekijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Beerta.

Type huis WoonoppervlakGemiddelde onkosten
Flatwoning99 m2300 – €305
Tussenwoning104 m2€335 – €365
Hoekhuis138 m2€425 – €450
Geschakelde woning173 m2€455 – €490
Vrijstaand191 m2€515 – €550
Overzichtmet de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Factoren die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de tarieven, de levertijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het schema hieronder verstrekken we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Beerta die wellicht beschikbaar zijn voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Blauwestad, Finsterwolde, Oostwold, Midwolda en Scheemda.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-beerta-9686

Wat is een aankoopkeuring?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in Beerta analyseert een onpartijdige specialist de woning. Slim, want zo weet je precies wat de huidige staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring is een inspectie van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de plicht om de nieuwe eigenaar goed in te lichten overde staat van jouw huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Dankzij een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Het bouwkundig adviesbureau controleert alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €110 en €190.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de noodzakelijke investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt geadviseerd op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. D.m.v. een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Ook worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Beerta). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Waar je op moet letten is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Oldambt wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De expert noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie