Bouwkundige keuring Oudezijl

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Oudezijl regelen is een verstandige keuze. Op die manier krijg je een concreet beeld van de de kwaliteit van de woning en krijg je meer inzicht in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Door deze inzichten creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Hieronder lees je meer actuele informatie over de verschillende keuringen, de investeringen en check je een schema met bouwkundig adviseurs in Oudezijl.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • De bouwkundig inspecteur in Oudezijl onderzoek de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar in het oog springende zaken zoals onder andere het leidingwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle bevindingen van de deskundige incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op die manier zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de gesteldheid van de woning die je op het oog hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €280 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oudezijl regelen

Wil jij meteen een inspectie van de algehele staat van je woning of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Dankzij deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Je kunt denken aan de kruipruimte en of er sprake is van vocht in de woning. Daarbij wordt het overzichtelijk welke kosten er bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de inspectie gaat uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Bedrijven zoals een bouwkundig expert, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Oudezijl.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Overweeg dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de bezichtiging van het woonobject geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag van alle bouwkundige aspecten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende gegevens over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Oudezijl

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst zoek je een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Oudezijl en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De deskundige onderzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en schroeft niets open. De specialist beschikt doorgaans over een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afronding van de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Middels de inspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit document staat een lijst met de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Tevens vind je in het rapport een kostenoverzicht om het object te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €325 en €445. Het prijskaartje is afhankelijk van verschillende factoren. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Overweeg factoren zoals de oplevertermijn, de volledigheid van het rapport en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In de onderstaande tabel vergelijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Oudezijl.

WoonobjectOppervlakteGemiddelde kosten
Bovenwoning83 m2295 – €320
Tussenwoning124 m2€355 – €365
Kopwoning137 m2€425 – €430
Geschakelde woning156 m2€475 – €500
Vrijstaand193 m2€520 – €560
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk goede bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kostprijs, de oplevertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In onderstaande tabel bieden wij adressen van bouwkundig adviesbureaus in Oudezijl die wellicht hulp kunnen bieden bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Drieborg, Nieuw Beerta, Beerta, Blauwestad en Finsterwolde.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oudezijl-9691

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Als je een woning gaat kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. D.m.v. een aankoopkeuring in Oudezijl bekijkt een onpartijdige deskundige het huis. Ideaal, zo ontvang je betrouwbare details over wat de gesteldheid van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Op die manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als huiseigenaar heb je de taak om de kopende partij van informatie te voorzien over de staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Dankzij een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Een bouwkundige check alle opleverpunten en weet hoe het zit met het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €99 en €245.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook een prijsindicatie van de onderhoudskosten om eventuele gebreken te herstellen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Groningen laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. D.m.v. een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Steeds vaker wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Oudezijl). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Oldambt maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de gebreken van de woning. Eventuele problemen worden meteen aangestipt. De expert noemt ook een prijsindicatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage kosten en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie