Bouwkundige keuring Oosterwolde

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Oosterwolde laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Met behulp van de inspecteur krijg je een idee van de bouwkundige staat van de woning en kom je achter de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op basis daarvan kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Via bouwkeuringexpert.nl lees je meer aanvullende informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, een prijsvergelijking en verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Oosterwolde.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Oosterwolde checkt het huis grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar in het oog springende zaken zoals onder andere het leidingwerk en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Met deze documenten krijg je inzicht in de de actuele situatie en staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €320 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oosterwolde inplannen

Op korte termijn meer info over de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Kies dan voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de kozijnen, het schilderwerk en de staat van de isolatie. Zo weet je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de inspectie gaat uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt denken aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Oosterwolde.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Voordelig een woonobject laten checken? Kies dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg van de bouwkundige problemen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Via onze vergelijker lees je ook handige gegevens over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Oosterwolde

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Ten eerste moet je een expert zoeken die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Oosterwolde en omgeving.

 2. De technische keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of wellicht een makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De inspecteur beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niets en breekt of hakt niks open. Hij of zij gebruik vaak een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afloop van de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Middels de huisbeoordeling krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit document is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en eventuele gebreken. Ook staat in het document een overzicht van de herstelkostenom de woonruimte in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €335 en €480. De totale prijs is gebaseerd op allerlei factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs vanwege de reiskosten. Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Neem zaken in overweging zoals de oplevertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar reviews van andere klanten. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In de bijgaande tabel bekijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Oosterwolde.

Soort woningAantal m2Geschatte prijs
Appartement96 m2280 – €320
Tussenwoning123 m2€335 – €365
Hoekwoning126 m2€420 – €445
Geschakelde woning156 m2€470 – €485
Vrijstaand180 m2€515 – €540
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: de kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder bieden wij gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oosterwolde die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in t Loo, Hattemerbroek, Wezep, Doornspijk en t Harde.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oosterwolde-8097

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met een aankoopkeuring in Oosterwolde onderzoekt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het verblijf. Verstandig, zo weet je snel meer over wat de gesteldheid van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningverkoper is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar te voorzien van correctie informatie over de staat van jouw huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Middels een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwinspecteur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Prijzen variëren tussen de €120 en €230.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Daarbij geeft het inzicht in de benodigde kosten om de woning op te knappen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. Met deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Dikwijls worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Oosterwolde). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Oldebroek wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de staat van het woonobject. Potentiële belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De expert weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie