Bouwkundige keuring Doornspijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Doornspijk regelen kan veel meerwaarde bieden. Hiermee krijg je een concreet beeld van de bouwkundige staat van het huis en krijg je duidelijkheid over de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op die manier creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op www.bouwkeuringexpert.nl bieden wij uitgebreide informatie over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en check je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Doornspijk.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Je bouwkundig inspecteur in Doornspijk benadert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijv. de sanitaire voorzieningen en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie krijg je een concreet beeld van de de toestand van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €280 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Doornspijk laten uitvoeren

Wil jij meteen duidelijkheid over de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Kies dan voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een uitgebreide inspectie van een woning. Via deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Denk aan het schilderwerk en en de staat van de CV-ketel. Ook kom je er ook achter welke kosten noodzakelijk zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Eveneens krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die deze keuringen kan uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Doornspijk.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Overweeg dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de bezichtiging van het woonobject geeft de bouwkundig expert een mondeling verslag aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een taxatierapport en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Via onze vergelijker tref je ook praktische toelichtingen over Aankoopkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Doornspijk

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst moet je een specialist zoeken die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er zijn verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Doornspijk en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De deskundige beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen meubels en schroeft niets open. Deze persoon beschikt doorgaans over een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  In aansluiting op het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van de wooninspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit document lees je alle opvallende zaken en de observaties en eventuele onderhoudspunten. Ook vind je hier een kostenberekening om het woonhuis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren rond de €335 en €380. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van diverse variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Zaken waar je op moet letten zijn levertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In de vergelijker hieronder vind je overzichtelijk de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Doornspijk.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGeschatte prijs
Flatwoning86 m2€300 – €305
Tussenwoning111 m2€345 – €365
Kopwoning125 m2€415 – €450
Geschakelde woning154 m2€465 – €505
Vrijstaand198 m2€510 – €540
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de kosten, levertijd van de rapportage, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Doornspijk die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in t Harde, Noordeinde, Hulshorst, Vierhouten en Elspeet.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-doornspijk-8085

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Doornspijk bekijkt een onpartijdige specialist de potentiële woning. Een uitkomst, zo krijg je goed inzicht in wat de status van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Via een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woning dat je in de verkoop wil doen. Daarmee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar te informeren over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door middel van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €110 en €225.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om te kijken wat de staat van een woning is. De bouwspecialist calculeert tevens de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op onderhoud problematiek. Dankzij zo’n woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Evenzeer worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Doornspijk). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Elburg doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. De specialist weet vaak een richtprijs om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie