Bouwkundige keuring Sloten

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Sloten laten doen is zeker iets om te overwegen. Op die manier krijg je een beeld van de de onderhoudssituatieen ontvang je een inschatting van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Door deze inzichten sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Door gebruik te maken van deze site bieden wij informatie over de verschillende keuringen, de onkosten en bekijk je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Sloten.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Sloten benadert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals onder andere de puien en kozijnen en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Met deze documenten krijg je volledige duidelijkheid over de actuele situatie en staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €290 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Sloten regelen

Heb je belang bij een inspectie van de huidige staat van een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Door deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt gekeken naar o.a. de vloeren en en de staat van de elektrische installatie. Tevens kom je er ook achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je meer zekerheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Sloten.

Besparen op een bouwkeuring in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Probeer dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van het appartement geeft de bouwkundig specialist mondeling een toelichting van alle bouwkundige punten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je het energielabel weten? Kies dan ook voor een taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker kan je ook veel toelichtingen vinden over FAQ.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Sloten

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit meerdere architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Sloten en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of wellicht een makelaar loop je hele woning door. De inspecteur beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen inboedel en maakt geen schade. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Meteen na het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Gebaseerd op het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Hierin staat de conclusie van de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Daarbij vind je hier een lijst met kosten die nodig zijn om het object weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €270 en €390. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van verschillende onderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning is van belang in verband met de reiskosten. Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Bekijk vooral goed levertijd van het rapport, hoe uitgebreid de rapportage is en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In het overzicht hieronder beschrijven we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Sloten.

Type woningWoonoppervlakGemiddelde kosten
Etagewoning89 m2280 – €330
Rijwoning121 m2€350 – €370
Hoekpand141 m2€410 – €450
2-onder-1 kap159 m2€450 – €500
Herenhuis179 m2€505 – €540
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsindicatie, levertijd van de rapportage, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema bieden wij gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Sloten die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Ypecolsga, Indijk, Smallebrugge, Woudsend en Terkaple.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-sloten-8556

Aankoopkeuring voor een woonobject

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Sloten controleert een onpartijdige bouwkundig ingenieur het gebouw. Verstandig, zo weet je snel meer over wat de gesteldheid van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een inspectie van een woning dat je in de verkoop wil doen. Hiermee geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper van informatie te voorzien over de staat van jouw huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig expert loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kan je alles vertellen over het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €105 en €220.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Waarom een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een volledige inspectie van een huis met rapportage. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning in te schatten. Je krijgt nadere toelichting over de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op onderhoud problematiek. Aan de hand van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Dikwijls worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Sloten). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door gebruik te maken van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente De Fryske Marren maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke problemen worden direct benoemd. De deskundige kent ongeveer de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie