Bouwkundige keuring t Harde

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in t Harde laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Door deze keuring krijg je een goed beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je een beeld van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Door deze inzichten is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze website tref je aanvullende informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en bekijk je en tabel met bouwkundig adviseurs in t Harde.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in t Harde onderzoek de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de groepenkasten en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer helderheid over de staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is een keuring soms verplicht.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €295 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in t Harde regelen

Op korte termijn een analyse van de bouwtechnische staat van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Dankzij deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van eventuele schuren en garages. Daarbij heb je dan inzicht in welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de woning komt inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Onder andere een bouwkundig specialist, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in t Harde.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doorlopen van het appartement geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Combineer het dan met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op deze website bekijk je ook nuttige uitleg over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in t Harde

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te starten neem je contact op met een specialist die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in t Harde (regio).

 2. De technische keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De deskundige checkt alles maar verplaatst geen huisraad en richt dus nooit schade aan. De specialist gebruikt o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  In aansluiting op de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Geleid door de huis-analyse krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk tref je een samenvatting van de bevindingen en eventuele gebreken. Ook vind je hier een schatting van de onkosten om het gebouw weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2023 schommelen tussen de €330 en €395. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van meerdere onderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Overweeg factoren zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel vind je samengevat de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in t Harde.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGeschatte kosten
Appartementje78 m2€285 – €315
Rijtjeshuis119 m2€360 – €385
Hoekpand138 m2€410 – €435
2-onder-1 kap168 m2€450 – €500
Villa175 m2€515 – €535
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Dingen die je moet afwegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de tarieven, levertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de figuur hieronder verstrekken we adressen van bouwkundig adviesbureaus in t Harde die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Noordeinde, Hulshorst, Vierhouten, Elspeet en Belt-Schutsloot.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-t-harde-8084

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. A.d.h.v. een aankoopkeuring in t Harde checkt een objectieve expert het huis. Verstandig, zo weet je snel meer over wat de conditie van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide check van een pand dat je in de verkoop wil doen. Hiermee geef je de aspirant koper informatie over onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om kopers goed in te lichten overde actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Via een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist controleert alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €130 en €215.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. Je krijgt nadere toelichting over de noodzakelijke investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerdere probleemgebieden. Met deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Mede worden de uitslagen van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in t Harde). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Elburg loop je door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de staat van het woonobject. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. De deskundige biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie