Bouwkundige keuring Kapellebrug

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Kapellebrug inplannen is dan vaak geen gek idee. Door middel van deze analyse krijg je een helder beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en kom je achter de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met die kennis is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Door gebruik te maken van deze site lees je meer nuttige informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de tarieven en bekijk je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Kapellebrug.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Kapellebrug analyseert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijvoorbeeld de vloerconstructies en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Met deze documenten krijg je inzicht in de de onderhoudsstatus van de woning waar je interesse in hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €305 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kapellebrug laten uitvoeren

Behoefte aan inzicht in de algehele staat van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Via deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Je kunt denken aan de fundering en en de staat van de CV-ketel. Zo kom je er achter welke kosten noodzakelijk zijn om de verschillende problemen op te lossen. In aanvulling daarop krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Onder andere een bouwkundig adviesbureau, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Kapellebrug.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Overweeg dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons platform tref je ook praktische uitleg over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Kapellebrug

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Als eerste neem je contact op met een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Kapellebrug (en de nabije regio).

 2. De technische keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar en/of wellicht een makelaar loop je hele woning door. De bouwspecialist onderzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na de inspectie vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van het woningonderzoek wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Daarin lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Daarnaast bekijk je hier een kostenberekening om het woonobject te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Zorg dan dat je dit opneemt in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €345 en €405. Het prijskaartje is afhankelijk van verschillende facetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Overweeg factoren zoals de levertijd, de volledigheid van het rapport en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In het overzicht hieronder beschrijven we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Kapellebrug.

Type huis WoonoppervlakGeschatte prijzen
Flatwoning90 m2€285 – €325
Tussenwoning107 m2€345 – €390
Hoekpand138 m2€420 – €440
Twee onder één kap162 m2€475 – €480
Vrijstaand195 m2€515 – €555
Tabel met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de prijsverwachting, de oplevertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de lijst hierna overhandigen we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Kapellebrug die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Sint Jansteen, Westdorpe, Philippine, Sas van Gent en Zaamslag.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kapellebrug-4565

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Kapellebrug controleert een onafhankelijk specialist het huis. Handig, want zo weet je precies wat de toestand van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Hiermee geef je de andere partij inzicht in de staat van jouw huis. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper op de hoogte te brengen van de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundige check alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven schatten we in tussen €130 en €210.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De inspecteer berekent ook de kosten die gemaakt moeten worden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland laat je meestal uitvoeren in het geval je interesse hebt in een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verborgen gebreken. Met deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Doorgaans worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Kapellebrug). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Hulst loop je hele woning door. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. De deskundige kent ongeveer de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie