Bouwkundige keuring Burgerveen

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Burgerveen laten doen kan veel meerwaarde bieden. Middels deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de huidige staat van het huis en kom je achter de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met die kennis sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op ons woonplatform bekijk je uitgebreide informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en vind je een schema met bouwkundig adviseurs in Burgerveen.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Burgerveen checkt het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar in het oog springende zaken zoals de meterkast en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een kostenplaatje.
 • Door deze inspectie zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de conditie van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €310 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Burgerveen uitvoeren

Op korte termijn duidelijkheid over de bouwtechnische staat van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Door deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Je kunt denken aan de meterkast en en hoe het met de isolatie gesteld is. Zo wordt het overzichtelijk welke kosten noodzakelijk zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die deze keuringen kan uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig specialist, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Burgerveen.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in mei 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Tijdens het onderzoek van het object geeft de bouwkundig expert mondeling een toelichting van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Regel ook direct een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons portaal lees je ook handige informatie over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Burgerveen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste zoek je een deskundige die het huis gaat inspecteren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Burgerveen (en in de buurt).

 2. De technische keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De inspecteur onderzoekt alles maar verplaatst geen meubels en hakt niks open. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Direct na de wooninspectie vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Steunend op de keuring wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit stuk staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Bovendien vind je in het rapport een indicatie van de kosten om het woonobject in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €270 en €450. De totale prijs bestaat uit verschillende facetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn de oplevertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In het schema hieronder bekijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Burgerveen.

Type huis WoonoppervlakGeschatte prijs
Appartement80 m2280 – €320
Rijtjeshuis105 m2€340 – €375
Hoekpand131 m2€420 – €435
Geschakelde woning163 m2€465 – €485
Villa183 m2€515 – €560
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de tarieven, de levertijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In onderstaande tabel verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Burgerveen die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Nieuw-Vennep, Beinsdorp, Boesingheliede, Cruquius en Vijfhuizen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-burgerveen-2154

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Burgerveen checkt een objectieve specialist het verblijf. Slim, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide check van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Hiermee geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper te voorzien van correctie informatie over de staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig adviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet veel van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €99 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de te verwachten kosten om de woning op te knappen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt geadviseerd in het geval je interesse hebt in een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op onderhoud problematiek. Door middel van deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Evenzeer worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Burgerveen). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Haarlemmermeer loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële problemen komen meteen aan het licht. De specialist biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie